Kies een online training:

Evaluatie online train-de-trainer (alle trainingen)

Licht toe waarom:
Beter nog; nu weet ik dat ik mijn les zelf kan maken/invullen. Ik heb hem ooit gevolgd en toen vond ik hem nogal saai. Met de inzichten vanuit deze training ga ik het absoluut anders doen.
Deels, ik vond het erg veel over KDV gaan, ik vond dat er weinig aandacht besteed werd aan BSO
door hun persoonlijke, praktische en enthousiaste invulling van de training, door hun inhoudelijk deskundigheid en door het gebruik van verschillende werkvormen
Duidelijk veel handvatten om mee te starten
er is duidelijk in gegaan op het zelf geven van de training Gezonde Start. Er was veel aandacht voor trainersvaardigheden.
Handvatten gekregen om bijeenkomsten te organiseren voor mijn collega?s met leuke werkvormen.
Het is duidelijk hoe ik hiermee aan de slag kan met mijn team.
Ik ging er open in, had geen verwachtingen. Wat een enorm leuke training was dit! Ik heb er enorm veel energie van gekregen!
Ik had gehoopt op iets meer verdieping. Ik denk dat de training voor organisaties waar het beleid nog niet staat, heel waardevol is. Ik ben echter werkzaam bij een organisatie waar het beleid al volledig staat, waardoor veel informatie mij al bekend was/al in ons beleid is opgenomen. Ik was me van tevoren denk ik toch niet zo bewust van het feit dat de training vooral gericht was op het neerzetten van nieuw beleid. Het was natuurlijk erg fijn en interessant om al info te horen en alles weer op te frissen (en uiteraard waren er ook nieuwe dingen!) maar ik had gehoopt op meer verdieping. In mijn ervaring was er voor die verdieping helaas te weinig tijd.
Ik vind dat de training met veel enthousiasme gegeven is. De balans tussen passief en actief bezig zijn was goed. We kregen niet een hele lading theorie over ons heen, maar door te overleggen en ideeën uit te wisselen, kregen we toch de informatie die we nodig hadden.
Niet geheel, omdat het een online training is geworden en ik de praktijk en samenwerking toch echt heb gemist tijdens de onlinetraining
Veel informatie, goede didactiek en methodiek, goede sprekers met goede inhoud. Uitgebreide extra documenten op alle onderwerpen. Zeer kundige 2 trainers!
Vooraf zijn de verwachtingen goed doorgesproken, wat maakte dat deze duidelijk waren
Zeker! Ik heb door deze training zo ontsettend veel geleerd. Erg blij met al deze leerzamen informatie.
Welke specifieke opdrachten in de online train-de-trainer vond je goed te maken/ volgen?
- Plan van aanpak - Bedenken van activiteiten - Manier van training geven
actieve werkvormen
Alle activiteiten kon je gemakkelijk mee doen
alle onderdelen waarin afwisseling was tussen zenden/ontvangen en wisseling van opdrachten/uiteen gaan met groepjes e.d.
Alle opdrachten waren goed te maken. De afwisseling in theorie en opdrachten was goed in balans. Ook goed om met elkaar in de breakout rooms opdrachten te maken en hierdoor ook meer vragen aan elkaar te kunnen stellen.
alle opdrachten waren prima te doen want je werd in groepjes verveeld en zo kon je samen goed brain stormen. Iedereen heeft er een andere kijk op dus je kan goed je ideeen uitwisselen.
Alle werkvormen werden goed uitgelegd en vooral het oefenen maakte dat ik het goed begreep
Alle, fijne trainster met duidelijke uitleg
Allen. Alleen het plan van aanpak heb ik langer over gedaan. De ene opdracht (leefstijl) vind ik interessanter en dan maak je de opdrachten ook makkelijker.
Alles was duidelijk, alle opdrachten waren goed uitgewerkt zodat het duidelijk was
Alles was voor mij helder.
Alles wat we in de online cursus hebben gedaan kon ik goed volgen. als ben ik wel van mening dat het face to face nog beter zou werken. maar dit was een goed alternatief.
De breakout rooms met collega's overleggen met daarbij een maximale tijd die je eraan mocht besteden
De doe opdrachten
De doe opdrachten vond ik het leukste en erg duidelijk!
De mindmap en de scale vond ik hele verhelderende werkvormen. En de opdracht met de wasknijpers vond ik ook erg leuk!
De online testen invullen, je krijgt een duidelijk beeld van wat er nog moet gebeuren op de kinderopvang.
De opdrachten die je in groepjes deed
De opdrachten in de break-out rooms waren erg leuk. Dit had ik nog nooit op deze manier gedaan. Bijv. de mindmap maken samen.
De opdrachtjes die we samen besproken in de groepjes.
De opdrachtjes samen in een groepje. De beweeg activiteiten tussen door waren ook erg leuk om te doen. Haalde je even uit je denkmodus en kreeg je weer nieuwe energie van.
De training had een goede opbouw van actief bewegen, ruimte voor pauzes en luister lezingen.
de uitleg van de huiswerk en werkvormen waren duidelijk en zeker goed te volgen. Zowel de dag als avond programma was goed te volgen. Ik was continu geprikkeld om dit te volgen.
De uitleg van de werkvormen was duidelijk, leuk ook dat wij toch de werkvormen online mochten oefenen. Ik heb toch het idee dat je echt soort van live aanwezig was en samen met de andere cursisten.
De verschillende werkvormen die zijn aangeboden. Ook vooral jouw rol als train-de-trainer hierbij. Het is prettig dat alles online staat en terug te vinden is. Ook voor het geven van de training aan je medewerkers
De werkvormen vond ik erg leerzaam. De overige gasten die een aandeel hadden tijdens de training vond ik ook erg interessant. Tevens de afwisseling met een Energizer en het werken in groepjes.
Eigenlijk alle opdrachten wel. Door de afwisseling tussen Energizers, theoretische achtergrond en verschillende sprekers/docenten, was het heel goed vol te houden en te volgen.
Eigenlijk wel alle opdrachten, behalve zie hieronder...
Het was een actieve training met heel veel inspiratie. Het was fijn dat je werd meegenomen in hoe je als trainer kan reageren.
Het was erg prettig om in de break-out rooms met kleine groepjes aan de slag te gaan.
Ik vond alle opdrachten goed te doen en te volgen. De opdrachten waren zo dat je dit online samen met de anderen kon uitvoeren
Ik vond alle opdrachten goed te volgen. Het werken in groepjes was heel fijn, vooral om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Soms vielen er stukjes weg maar dat kwam door mijn wifi verbinding denk ik.
Ik vond alles goed te maken/volgen. Het plan van aanpak maken vooraf was nog wel een uitdaging omdat je nog wat info miste, maar zet je wel vast aan het denken.
Ik vond de activiteit tijdens de online training prettig, de verschillende, actieve werkvormen hielden me goed bij de les.
Ik vond de mindmap en de scale wel echt verhelderend
Ik vond de opdrachten die we de eerste dag moesten doen/volgen heel prettig. Heel afwisselend, fijn dat er ruimte was om dingen onderling uit te wisselen.
Ik vond de opdrachten met een fysieke component heel prettig en goed te volgen, vooral de Walking Scale vond ik erg inzichtelijk en verrassend, maar ook de contacten met de andere deelnemers in de break-out rooms waren erg zinvol en prettig.
Ik vond eigenlijk alle groepsopdrachten erg goed te maken. Tijdens een groepsopdracht kon je samen een discussie voeren, ideeën met elkaar uitwisselen, ervaringen uitdelen etc. Ik vond het heel nuttig en leerzaam.
Ik vond eigenlijk alle opdrachten heel goed te volgen en maken. De trainers hebben alles heel goed toegelicht en waren helder in hun communicatie, erg prettig!
Ik vond vooral de korte beweegopdrachten prima te doen, ook de inhoudelijke dingen waren prima te volgen.
Ik vond vooral het onderdeel over voeding duidelijk en goed te volgen. Het zelf in actie komen, ook tijdens de online training sprak me erg aan
Ik vond zelf de voorlichting vanuit het voedingscentrum hartstikke leuk. Voeding was voor mij ook de belangrijkste reden om mee te gaan doen en welke ik ook als eerste wil gaan aanpakken. Het gebruik van de Schijf van 5 ga ik zeker (meer) gebruiken. Wel jammer dat we bij dit onderdeel te weinig tijd hadden om alles goed en rustig te bespreken, ik had nog wel veel meer tips willen krijgen.
Met elkaar in een room in kleine groepjes en dan bespreken en maken , omgeacht de opdracht en daarna terugkoppelen. Energizers tussendoor ook zeer fijn!
Niks specifiek; ik vond het uiteen gaan in breakout rooms fantastisch alternatief voor de fysieke trainingen.
Op zich waren alle opdrachten prima te maken en te volgen
Samenwerking met andere mede cursisten, fijn om te sparren.
Vooral de opdrachten die we in kleine groepjes in de breakout rooms mochten doen waren goed te maken en volgen.
Ze waren allemaal goed te maken/volgen. Persoonlijk vond ik de Kolb leerstijlen heel interessant. Het gaf goede achtergrond informatie over de keuze van de verschillende werkvormen etc.
Welke specifieke opdrachten in de online train-de-trainer vond je niet goed te maken/volgen?
-
-
/
Af en toe was de internetverbinding niet optimaal. Daardoor miste ik soms bepaalde instructies.
Alles was duidelijk. Er zat een goede opbouw en logica in
Alles werd kort besproken en gedaan. Dit snap ik ook en was voor mij voldoende. Ik kan mij voorstellen dat het soms te snel ging. Het uitwisselen van ervaring of hoe je aan kan pakken in je eigen opvang, miste ik. Hier zou ik wel meer over willen hebben sparren
Bij mij was het een beetje onduidelijk omdat ik niet in de goede elo zat. Ik zat in die van deelnemen ipv coach. Later was die wel toegevoegd en wat het duidelijk
De module gezond gewicht was erg theoretisch en op een vervelend tijdstip. De dag was al lang, door avondprogramma vond ik het te lang. Zeker achter een beeldscherm.
De spreekster van ?plan van aanpak? was een beetje mat, wel goede inhoud.
Die waren er niet. Ik vond alleen de opdracht voor het plan van aanpak vóór aanvang van de training lastig. Had het gevoel dat ik daarvoor essentiële informatie net uit de training moest halen.
Er was voor mij niet duidelijk wat ik van te voren uitgeprint moest hebben.
geen
Het avondprogramma van maandag was erg saai. Degene die aan het woord was, was alleen maar dingen aan het vertellen, zonder interactiviteit met de deelnemers. Na al een hele dag achter de een scherm, werd me dit een beetje veel en verloor ik regelmatig mijn aandacht.
Het avondprogramma was veel luisteren waardoor ik merkte dat mijn aandacht minder werd zeker na de inspirerende dag die we al achter de rug hadden.
Het oefenen van trainingsvaardigheden is aan bod gekomen; het zelf oefenen had nog wat nadrukkelijker gemogen wat mij betreft (evt. ook in de break-out rooms zodat je meerdere keren kan oefenen).
het plan van aanpak kon je niet goed maken want je had de wensen en behoeften nodig van je eigen lokatie. Maar we werden wel goed ingelicht hoe je het kon doen.
Het toepassen van een stappenplan voor je organisatie. Dit was nog niet helemaal helder hoe dit toe te passen
Ik merkte dat het avondprogramma wat moeilijker te volgen was omdat het veel luisteren was na al een inspirerende dag achter de rug te hebben.
Ik vond alle opdrachten makkelijk te doen online. Alles was goed te volgen.
Ik vond de eerste dag voornamelijk het avond programma voor mij niet te volgen, het onderwerp was teveel theorie en weinig activerende werkvormen.
Ik vond de verdiepende module gezond gewicht erg theoretisch en te laat op de dag om nog echt de onformatie op te nemen
Ik vond eigenlijk alle opdrachten goed te volgen en te maken. Als je het even niet wist kwam je er samen wel uit.
Ik vond het deel s svonds over wiegendood en gezond gewicht wat lang, weinig vragen of doe momenten.
Ik vond het erg inspannend en soms moeilijk om je aandacht erbij te houden vooral bij de dingen waar we alleen moesten luisteren. Ik had de theoretische kennis wel en daarom haak je soms wat sneller af.
Ik vond het lastig om voorafgaand aan de training het plan van aanpak in te vullen. Daar heb ik best lang op gedaan, terwijl dit uiteindelijk allemaal niet persé nodig was. Het was voor mij prettiger geweest om de opdracht te krijgen dit goed te bekijken en hier alvast over na te denken, zonder al de verschillende vragen specifiek in te hoeven vullen. Het aantal opdrachten/de tekst om te lezen voorafgaand aan de training was namelijk groot en dat zou tijd hebben gescheeld; ik heb nu meerdere avonden door moeten werken om de reader bijvoorbeeld helemaal te kunnen lezen en het plan van aanpak in te vullen. Het zou prettig zijn geweest om van tevoren een inschatting te krijgen hoe lang dit ongeveer duurt én dat de opdrachten iets eerder verzonden worden. Op dat moment had ik het meer kunnen verspreiden en beter inzicht gehad in de tijd die ik er aan kwijt zou zijn. Nu had ik een hele volle agenda overdag en moest ik dit buiten mijn werktijd om voorbereiden.
Ik vond het onderdeel van de ?aanpak gezonde kinderopvang? wat minder goed. Ik vond het wat statischer gepresenteerd. Misschien dat dit onderdeel ook wat statischer is. De andere onderdelen van de tweede dag waren wel weer prettig om te volgen.
Je kon alle opdrachten goed maken, maar soms was de tijd te kort waardoor je niet alles kon maken en ik de verdiepende discussies wel heb gemist.
n.v.t.
Niet van toepassing
Niet zo zeer een opdracht maar de maandag avond bijeenkomst was erg lang. Omdat we 1,5 uur alleen maar aan het luisteren waren verloor ik de concentratie, het werd vermoeiend.
Niet!
nvt
Nvt
nvt
nvt
nvt
Onderwerp Wiegendood had iets interactiever gemogen. Mijn aandacht verzwakte doordat ik veel moest luisteren en te weinig ruimte was voor interactie
Sommige verdiepende workshops waren veel info en weinig activiteit. Dat zorgde, icm het kijken naar een scherm, voor vermoeidheid en minder oplettendheid.
Tijdens de opdrachten van de tweede bijeenkomst moesten enkele cursisten de leiding overnemen nadat we in groepjes uit elkaar waren gegaan. Daardoor verloor ik de draad een beetje. Voor mij ging dat wat ten koste van de inhoud. Sommige medecursisten waren wat veel op de voorgrond en soms ook wat te lang aan het woord over gedetailleerde zaken wat hun eigen opvang betrof. Dit had wat mij betreft iets eerder afgekapt mogen worden, omdat het in die gevallen ook niet echt meer over trainers niveau ging. Uit mezelf treed ik niet zo snel op de voorgrond en daardoor vond ik het soms wat lastig om ook iets te vragen of te zeggen. Ik had soms het gevoel dat een ander me steeds voor was en dat dat steeds dezelfde personen waren.
Wanneer er gast host veel informatie gaf en we alleen veel mochten luisteren merkte ik dat ik moeite moest doen om mezelf erbij te houden.
We hadden een plan van aanpak thuis uitgewerkt deze is niet echt besproken. Wel aan het einde besproken waar we mee gaan starten. Maar plan van aanpak niet echt doorlopen.
Wellicht lag het aan het tijdstip maar bij het gedeelte in de avond van Dr Monique L'Hoir vond ik het moeilijk om mijn hoofd erbij te houden. Het was naar mijn mening veelal een monoloog met weinig/geen interactieve werkvormen.
zie hierboven. wel moet ik zeggen dat het héél veel is in 2 dagen. het moet nu eerst bezinken en dan kan ik er mee aan de slag. maar kan me voorstellen dat ik dan nog met vragen zit, die tijdens de training niet bij me naar boven zijn gekomen.
Als je ‘oneens’ hebt ingevuld, graag een toelichting
Omdat ons beleid al stevig staat en we een duidelijke visie hebben op de onderwerpen die in de scholing besproken worden, moeten we even bekijken hoe we de training vorm kunnen geven. Ik ben bang dat het anders voor mijn team veel als herhaling voelt en dan willen we voorkomen. Hier zal ik samen met Manon dus even voor gaan zitten en goed gaan bekijken hoe we het het beste aan kunnen pakken.
Toelichting:
absoluut! Niks gemist dus dat zegt genoegd
Alleen de avond vond ik wel pittig. Liever 2 langere dagen zonder de avond.
Alles was gelukkig duidelijk en de mix van doe en denk activiteiten was ook prima zo
Ben blij dat ik deze online gevolgd heb, natuurlijk zou fysiek nog meer indruk maken, of een moment van ontmoeting bij een terugkoppeling. De combi online en fysiek is voor mij toch nodig om echt impact te maken.
de mevrouw was erg actief en enthousiast. Tussendoor bewegen was erg fijn. Door de voorbeeldvideo's in de praktijk kon je toch zien hoe je het in de praktijk wel uit zou kunnen voeren.
De online training was goed te volgen online. Het maakt het wel afstandelijker. Om de werkvormen toe te passen zou ik het liever fysiek hebben gedaan dan leeft het meer en kan je de sfeer beter proeven
De training was zeker leuk opgezet maar ik vond het wel een behoorlijke belasting om zo lang achter de computer te zitten. Niet iedere spreker heeft naar mijn mening de kwaliteiten gehad om de online versie ook boeiend te maken / houden waardoor sommige onderdelen voor mij minder boeiend waren. En blijft op deze manier natuurlijk altijd jammer dat je de andere cursisten niet reallife ontmoet, vaak komen in pauzes de leukste gesprekken en die mis je nu.
De trainster gaf mij positieve energie en bracht dit ook letterlijk over. Ze was enthousiast en stond open voor interactie heel fijn vond ik dit. Erg leuke training!
Erg fijn om het zo gedaan te hebben. Gewoon vanuit huis in vertrouwde omgeving. Geen reistijd. ik heb niet gemerkt dat ik door de online versie minder heb geleerd.
Fysiek blijft mijn persoonlijke voorkeur hebben. maar het was zeker een prima alternatief in de Coronatijd.
Fysiek is toch altijd anders. Wellicht had je dan toch iets meer tijd gehad voor bepaalde opdrachten. Toch was dit online erg leuk, uitdagend en prima als goed alternatief te noemen.
Fysiek lesgeven zal voor mij beter werken. Maar al met al was het prima vol te houden. Maar dat had ook te maken met de enthousiasme van de docent
Goed in elkaar gezet en het werkte prima via Zoom.
Het is een goed alternatief om de training alsnog te kunnen volgen. Maar ik kon wel merken dat ik tijdens de tweede dag minder goed mijn aandacht erbij kon houden omdat de eerste dag een hele lange dag is met veel info.
Het is een prima alternatief in deze tijd, echter gaat mijn voorkeur uit naar fysieke bijeenkomst gezien de contacten die je op doet en het ervaren van activiteiten e.d.
Het was duidelijk en heb het als prettig ervaren.
Het werd fijn gegeven, veel energizers waardoor je niet wegzakte. Ik heb ervan genoten.
Ik denk dat je hierbij zelf meer gefocust bent dat de fysieke training. Het is rustiger om je heen en je kan je in de pauze echt even terugtrekken
Ik denk dat Yrsa en Monique een héle leuke training hebben neergezet en door hun enthousiasme en goede coachingskills iedereen er goed bij hebben kunnen houden/enthousiast hebben gemaakt. Ik denk echter dat het een gemis is dat we elkaar als professionals niet hebben ontmoet; er was nu weinig tijd voor het uitwisselen van ervaringen, wat juist erg waardevol kan zijn. Omdat het nu helaas niet anders kan door Corona, snap ik dat dit het beste alternatief is. Ik zou er dan echter over na denken de informatie toch iets meer uit te smeren over nog een extra dag misschien, zodat er meer ruimte voor uitwisseling en verdieping komt.
Ik denk wel dat de fysieke training ook heel leuk was geweest. Vooral om dan de Energizers anders te ervaren.
Ik hink een beetje in het midden! Ik denk dat deze vorm inhoudelijk geen verschil kent met de fysieke training, en doordat deelnemers niet fysiek bij elkaar zitten de tijd efficiënter gebruikt kan worden, maar aan de andere kant mis je daardoor een stukje kruisbestuiving en is het fysiek (veel zitten) en daardoor ook qua concentratie belastend. Ook heb ik de indruk dat niet iedereen even betrokken was. Dit valt in de fysieke training meer op. Vooral de woensdagavond was qua concentratie zwaar. Te meer omdat deze trainer minder variatie in haar wijze van werkvorm had, en naar mijn mening een betere ?kapstok? nodig heeft om alles evenredig aan bod te laten komen.
Ik vond het een prima alternatief, alleen je mist de vibe een beetje om je 2 dagen helemaal hier mee bezig te zijn. Nu toch sneller wat afleiding van buitenaf en minder het helemaal onder gedompeld zijn in deze materie.
Ik vond twee dagen achter elkaar de hele dag online erg veel. misschien een idee is het om er een dag tussen te laten zitten.
Ik zag er wat tegenop om de training online te gaan volgen, maar het is met echt meegevallen. Ik vond het heel goed te doen. Wel vond ik het soms wat lastig om me te mengen in het geheel (zoals ik bij punt 8 aangaf), maar dat kan ook met mijn persoonlijkheid te maken hebben. Want iedereen die een hand op stak werd gezien en kreeg de gelegenheid om iets te zeggen of te vragen.
Ik zag op tegen een online training, maar dat is me alles meegevallen. Wat ik wel heb gemist is de 'wandelgang', d.w.z. dat je in de pauzes even kunt kletsen met je medecursisten.
ja de training was goed opgebouwd en ik denk dat alle leerstof en kennis er wel is in verwerkt. alleen de techniek was soms een beetje spelbreker, de verbinding liep soms trager. maar al met al was dat geen grote belemmering.
Ja, buitengewoon! Ik vond het knap dat zo'n tweedaagse training op de computer zo interactief kan zijn en echt een training kan neerzetten. De opdrachten waren ook goed te maken en er was voldoende interactie.
Ja, ik vond het zeker een prima alternatief in deze tijd, maar ik had de training alsnog liever wel fysiek gevolgd. Ik denk dat de interactie/ervaringen uitwisselen/verder verdieping onderling daarmee nog beter tot stand was gekomen.
Je kon het prima online volgen. Soms was de internet verbinden een dingetje bij een aantal mensen maar dat mocht de pret niet drukken.
je leert elkaar tijdens de fysieke trainingen beter kennen doordat je meer met elkaar in een ruimte zit. maar dat doet niet af aan de manier hoe de online training verlopen is.
Jullie hebben met de mogelijkheden van nu een leuk en boeiend geheel neergezet. Echter vind ik de fysieke trainingsmomenten wel echt een meerwaarde hebben om makkelijker onderling contacten te leggen en de actieve werkvormen meer zelf uit te voeren.
Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar een fysieke training, maar het viel me zeker niet tegen. Er was een goede balans tussen luisteren en actiever bezig zijn.
Natuurlijk zal een live training meer kunnen bieden, maar dit was een prima alternatief. Qua informatie heb ik niet het gevoel iets gemist te hebben. De actieve werkvormen zullen in de praktijk waarschijnlijk net iets leuker zijn geweest.
Omdat de fysieke tweedaagse nu minder mogelijk is, is het een prima alternatief. Maar mijn voorkeur zou toch uitgegaan zijn naar een fysieke bijeenkomst. Met name om meer tijd te hebben om kennis en ervaringen uit te wisselen, ook tijdens de pauzes.
Online was op zich heel goed te doen. Met name door de energizers. Maar de dinsdag was wel een te lange dag achter een beeldscherm. De avond vond ik te veel, dat had ik liever met een extra dagdeel overdag gedaan.
Online zal altijd anders zijn dan fysiek, maar ik vond het twee hele leerzame dagen. De invulling was afwisselend en interactief. De kennis is terug te vinden in de e-learning en online veel geleerd over de werkvormen.
Super goed vorm gegeven, al missen we de praktijk natuurlijk wel. Maar goede oplossing zo
vermoeiender en je mist het contact tussendoor met anderen en de trainer.
Vind het toch prettiger om fysiek met mensen bezig te zijn. Je voert de spellen dan ook zelf uit en weet je hoe de deelnemer zich voelt die aan deze spelvorm mee doet. Je kunt dan ook beter verschillende ervaringen uitwisselen met je collega cursisten.
voor mij misschien toch beter geweest om hem fysiek te volgen. Nu thuis toch nog druk met de dagelijkse bezigheden erbij en dat was veel samen
Vooraf zag ik er erg tegenop en achteraf is het me niet tegen gevallen. Echter ik blijf van mening dat het niet geheel een passend alternatief is zoals ik ook hiervoor al heb opgeschreven. De theorie is prima en de opdrachten waren ook goed te doen i.s.m. de andere kandidaten. Echter ik heb echt de praktijk gemist, de binding met de andere kandidaten is ook minder en het spreken doe je minder snel doordat het online is. Tevens zit je niet in de sfeer waar je normaal wel in zit. Ook vind ik het lichamelijk en geestelijk gezien dat de 1ste dag te lang is om digitaal bezig te zijn. Wel wil ik ook aangeven dat jullie er op zich wel goed over nagedacht hebben!
Voorkeur gaat toch uit naar fysiek. Online was de eerste keer en vond ik toch nog wat ongemakkelijk. Scheelt wel de enorme reistijd vanuit het zuiden van het land.
Zeer gevarieerd en goed te volgen online
Zeker! Ik vond het een goede oplossing. De training is goed gegeven online. Er waren genoeg opdrachten die je tussendoor kon uitvoeren waardoor je toch goed bezig was. Ook de energisers hierbij werkte heel goed!
zoals ik al eerder benoemd heb, vind ik het zelf prettiger om lijfelijk aanwezig te zijn. ik heb zelf een gehoorprobleem, wat de training online volgen een stuk pittiger maakt.
Hoe heb je de meerdaagse online train-de-trainer ervaren?
Als een hele inspirerende cursus, waardoor ik snel aan de gang wil binnen mijn eigen organisatie. Met name door het geven van de scholingen, maar ook door het gaan maken van een beweegbeleid voor alle leeftijdsgroepen.
Als een succes!
Als erg inspirerend en leerzaam, heb er vele van opgestoken en heb zin om er mee aam te slag te gaan.
Als erg leuk! Ik heb er veel energie van gekregen. Nu ben ik aan het bekijken en bedenken hoe ik het vorm ga geven binnen het kinderdagverblijf waar ik werk.
Als heel fijn en prettig. Heel veel geleerd in die 2 dagen en we hadden een leuke groep mensen. Vooral Monique die de leiding had is gemaakt om dit werk te doen. Een dikke 10 voor haar
Als heel prettig. Ik heb veel handvatten gekregen, die ik zowel voor deze training als in mijn dagelijkse werk kan toepassen
Als zeer positief! Enthousiaste trainer(s) Zeer gevarieerd met leuke spelvormen. Genoten!
De 2 dagen zijn echt omgevlogen. Ik vond het super leerzaam en erg leuk om het zo mee te mogen maken. Het was goed te volgen. Complimenten aan de docenten, het bleef boeiend, de hele tijd.
Dit was de eerste keer dat ik een online cursus heb gevolgd. Ondanks dat we allemaal op afstand achter een scherm zaten was er genoeg fysieke beweging en interactie. Vooral de energizers zorgde er voor dat iedereen weer even op scherp werd gezet en ook vooral met een lach weer door ging. Ik heb er veel ideeën en inspiratie uit gehaald en handvaten om dit vol positieve energie vorm te gaan geven binnen onze organisatie. Dankjewel!!
Een hele dag achter een pc is wat minder. Ik doe liever fysiek mee maar voor alternatief was het allemaal prima en duidelijk en zeker een goede backup
Een leuke en activerende training om meer met een gezonde leefstijl bezig te zijn en enthousiast te raken om dit over te willen brengen op anderen/collega's/ouders.
Erg leuk en leerzaam!
Erg positief, de tijd ging snel. En er werd veel aandacht geschonken aan elk individu
Fijn & heel waardevol, nuttig
fijn open communicatie en verschillende werkvormen
Goed, doordat er veel afwisseling in zat. Ondanks dat ik het werken achter de computer gewend ben, vind ik dit toch intensief. Door de pauzes tussendoor, energizers afwisseling van groepen en opdrachten, bleven we scherp en ging de tijd snel voorbij.
Heel erg goed! Ik ben helemaal enthousiast over de training! Ik vond het een erg boeiend de training waardoor je goed bij de training bleef. Ik heb veel informatie verzameld en veel nieuwe ideeën. Ik heb een andere kijk op gezondheid en ben er nog meer bewust van geworden. Het is een traing die voor veel pm?ers boeiend is en belangrijk om te krijgen.
Heel goed. Goed over nagedacht. Fijn dat er okk veel actieve momenten waren
Heel goed. Het was prettig dat er regelmatig fysieke activiteiten waren en opdrachten tussendoor. Zo blijf je bij de les. Afgezien van maandagavond waren de lessen ook mooi compact, en steeds op tijd afgerond. Met name de tools om de kennis over gezonde leefstijl door te geven aan mijn werknemers, zijn me veel waard! De training ging gelukkig vooral daarover, en minder over wat wel/niet gezond is. Dat laatste is, denk ik, al grotendeels bekend.
Heel inspirerend. Het heeft me aan het denken gezet over mijn eigen leefstijl, mijn rol in de opvang en die van mijn collega's. En ik kan nu aan de slag met de scholingen binnen mijn organisatie om gezamenlijk het beleid naar gezonde kinderopvang toe te passen.
Heel positief! Het was een hele leuke, leerzame, praktische training. Een training die ik zeker zou aanraden
Heel positief. Veel uitgehaald dat wij kunnen gebruiken m.b.t. interactie met de collega's, hoe je samen een gezonde kinderopvang kunt creëren en ook kennis en praktische toepassingen. Mooi stuk vond ik ook dat de basis is dat mensen naar zichzelf kijken, wat zij belangrijk vinden en wat zij doen. En vanuit daar kijken naar de kinderopvang en de ouders, kinderen. Ik vond het stuk dat het RIVM, VeiligheidNL enz. een stuk vertelde ook erg interessant. Een stukje verdieping. Mooie afwisseling.
Heel prettig, fris, heb er zin in! Duurde wel lang maarwas goed te doen door de aanpak en mijn interesse in dit onderwerp
Hele fijn, fijn om naar te luisteren en kijken. Bleef mn aandacht vasthouden. prettige manier van lesgeven/coachen
Het was de eerste dag erg intensief met ook nog de avond erbij
Het was een zeer afwisselend programma qua werkvormen en qua inhoud. Inhoudelijk is er veel informatie gegeven.
Ik had het fijner gevonden als de eerste dag in 2 dagen was ingedeeld. Ondanks alle pauzes en verschillende werkvormen was het fysiek best zwaar van 9 tot 21.
Ik had niet verwacht een echt groepsgevoel te krijgen door middel van online training. Alle complimenten hiervoor ook aan onze hoofdtrainster.
Ik heb de training ervaren als zeer motiverend en stimulerend. Zoveel nieuwe dingen gehoord, gezien, gelezen die onze kinderopvang nog veel gezonder kan gaan maken. Ik ben nu de coach geworden, maar kan ook zeker nog binnen onze stichting deelnemer zijn van zoveel leuke werkvormen en samenwerkingsopdrachten.
Ik heb er echt van genoten en veel kennis opgedaan. Het was goed te doen. Alleen wat ik al eerder schreef het avond programma was voor mij te theoritisch en daar mocht wel meer afwisseling in komen zeker omdat de dag al aardig lang was en veel informatie verwerking op 1 dag.
Ik heb het als zeer positief ervaren. Het was veel zelf doen, overleggen, brainstormen. Dus gelukkig niet steeds alleen maar passief luisteren.
Ik vond de online training erg interessant, leerzaam en prettig. Gek dat je, ondanks het feit dat je niet fysiek bij elkaar zit, toch een groepsgevoel ontwikkelt. Ik denk wel dat het succes van zo?n training erg afhankelijk is van degene die hem geeft. Monique en Yrsa hebben dat erg goed gedaan. Van tevoren leek 2 dagen achter de laptop een nagenoeg niet vol te houden opgave, maar in de praktijk waren de werkvormen erg afwisselend en actief, en door de energizers en pauzes zat je ook niet te lang achter elkaar. Dus prima te doen.
Ik vond het een verrijking voor mij zelf. Ik heb zoveel geleerd in twee dagen, dat het kleine beetje onzekerheid nu helemaal verdwenen is. De afwisseling met opdrachten en informatie was goed gedoseerd. Mede door de gasten die aansloten. Ik vond de samenwerking met diverse mensen ook erg leerzaam. Iedereen respecteert elkaar en helpt elkaar. Het was een ontspannende setting die erg veilig voelde voor mij.
Ik vond het een zeer leerzame training en een mooie manier om ervaringen uit te wisselen. Voor mij geldt wel dat ik het op den duur lastig vind om mijn aandacht erbij te houden omdat de eerste dag een hele lange dag was met veel info en indrukken.
Ik vond het erg interessant en leuk en ben er zeker gemotiveerd door geraakt! Zie overige blokken voor mijn aanvullingen/dingen die ik heb gemist.
Inspirerend, erg vermoeiend en erg enthousiast. Dus prima, alleen mis ik een diepere connectie met de andere deelnemers en de gehele vibe die je hebt als je twee dagen met z'n allen bij elkaar bent.
Je bent wel moe aan het eind van dag 2, maar verder prima. Ik zou alleen niet een avond doen. Dit is eigenlijk een te lange dag.
Leerzaam en leuk maar op sommige bij sommige sprekers ook langdradig. Nogmaals ik vond de lange tijd achter de computer erg belastend, ik zou eerder voor een 2,5 dag kiezen zodat dag 1 iets korter kan
over het algemeen heel goed en inspirerend. de cursus is echt van toegevoegde waarde op onze bso denk ik
Pittig, intensief maar erg leuk
positief, de trainer heeft mij enthousiast gekregen op de manier van vorm geven van de training!
prettig. Wel lange dagen. Alle informatie was erg interessant waardoor je aandacht er wel bij bleef. Fijn dat je zelf ook in beweging wordt gezet tussendoor.
Prima , duidelijke uitleg. Sommige lezingen waren iets minder en duurde te lang andere lezingen waren heel pakkend
Super enthousiast, veel leerstof, leuke methode.
top
Twee dagen Zoomen was best intensief maar de dagen gingen ook wel weer erg snel voorbij, dit was wel een goed teken. Het steeds uit elkaar gaan in groepjes en verschillende opdrachten doen met elkaar maakte het erg divers en interessant. Ook de verschillende onderwerpen waarop in werd gegaan was erg prettig en voldoende.
Vermoeiend, leerzaam, nieuwe technieken geleerd, prettig met mede cursisten
Vondt het een inspirerende ervaring en zeer leerzaam heb er veel van opgestoken en ben erg enthousiast om aan de slag te gaan.
zie vorige feedback, heel positief dus!
Zoals hierboven aangegeven is het een lange zit, ondanks de ontspannings / bewegingsoefeningen die jullie er tussen door hebben gedaan. De 2de dag schoot er een oefening bij in omdat we anders met tijd tekort zaten wat heel begrijpelijk was, maar daardoor zit je wel veel achter de computer.
Dit zijn mijn belangrijkste verbeterpunten voor de online-train-de-trainer:
-
/
Alleen de bijeenkomst op maandagavond was erg lang en vermoeiend.
Avond sessie interactiever
avondprogramma meer doen als luisteren
avondprogramma meer doen dan luisteren
Blijf zo enthousiastJ
Cursisten de training niet over laten nemen met het doel te beoordelen of zij voldoen aan de eisen om een training te kunnen geven. Als ik een cursus volg, dan ben ik in de rol van cursist en ik vind het dan heel lastig om ineens om te schakelen naar de rol van trainer. Ik bereid het liever gedegen voor. Het twee dimensionale aspect hielp daarbij niet mee. Voor mij was dit de tweede online training, dus ik moest hier nog erg aan wennen.
Dag 1 was erg lang. In het vervolg wat inkorten of opsplitsen om alles uiteindelijk goed op te kunnen nemen en weer fris de beginnen de volgende dag
De inhoud van de cursus en de voorbereidende opdrachten was ruimer van te voren toegestuurd krijgen.
De mevrouw van maandagavond uitleggen dat het ook anders kan...
Die zijn niet van toepassing.
Eerlijk balans tussen BSO en KDV
eerste dag in twee delen (een cursus van 3 dagen inplannen)
Erg jammer dat juist de punten waarom ik o.a.l had ingeschreven onbelicht zijn gebleven, namelijk seksuele ontwikkeling en mediawijsheid. Had niet heel uitgebreid gehoeven, maar iets erin zou fijn geweest zijn.
Ervaringen en tips onderling delen
Ga vooral zo door Monique, je bent een topper!
Geen verbeterpunt, maar 10 mensen lijkt me wel zo wat het maximale aantal. Ik had bij ons de indruk dat niet iedereen even betrokken was, en die kans wordt groter naar mate de groep groter is.
Iets kleins. Bij de benodigdheden (voorbereiding) stond heel specifiek witte post-its en stiften. Uiteindelijk hebben we dit niet hoeven gebruiken.
Iets langer de tijd om met elkaar ideeën/ ervaringen uit te wisselen
Ik heb eigenlijk geen verbeterpunten.
Ik heb geen verbeter punten
Ik kan op niks komen, ik vond het met alle technieken een geweldige prestatie om op deze manier een training te geven. En de aandacht erbij te houden van alle cursisten. Top gedaan!
interactief maken
Lastig om aan te geven omdat elk veranderpunt misschien wel nadelig gevolgen hebben. Maar digitaal vond ik de 1ste dag wel lang, dus die zou misschien verkort kunnen worden
Liever fysiek wanneer weer mogelijk
Meer oefenen van de trainingsvaardigheden
Meer ruimte voor verdieping. Nu voelde het soms als ?gehaast? en had ik het idee dat de gastsprekers echt onder tijdsdruk stonden waardoor ik wij als deelnemers mogelijk weinig ruimte voelden verdiepende vragen te stellen.
Meer tijd voor de training
misschien nog meer uitleg geven over hoe de je de cursus gaat geven. meer uitleg geven over de online omgeving voor de medewerkers die ik nu moet gaan scholen.
misschien verdelen over 3 dagen
Module gezond gewicht, minder cijfertjes/ theorie. Meer interactief.
nvt
nvt
NVT
Op de 2e dag startte we met het RIVM, wat erg interessant was, maar wel veel zendig ipv interactie. Na de lange dag van de dag ervoor soms moeilijk erbij te blijven.
soms kortere lezingen
Tijd om iets meer ervaringen te kunnen delen met mede cursisten
toch 3 dagen plannen om zo de informatie verwerking te verspreiden.
Verdelen over 2,5 dag
Zorgen voor een goede verbinding!!
-
Blijf het interactief houden.
Dag 2 was veel zitten en luisteren. Daar mag tussendoor nog wat meer interactieve vormen tussen komen wat mij betreft
dag tussen de trainingen in plannen
De avondsessie was best zwaar qua concentratie, omdat het meer een enigszins chaotisch hoorcollege betrof. Deze mevrouw had zeker interessante informatie, maar omdat er al een hele dag aan vooraf was gegaan, was het moeilijk om erbij te blijven. Ik zou haar eerder die dag of de dag erna ?s ochtends plannen, en zelf voor een energizer tussendoor zorgen.
De verdiepende modulen waren soms wat langdradig naar mijn mening
delen met collega en medewerkers
Duidelijker uitleg over de voorbereidende opdrachten, de e-learning en waar bijvoorbeeld de instaptoets precies te vinden is.
Een stukje van de voorbereiding had ik gemist. Dit was mij niet helemaal duidelijk.
Eventueel nog een korte bijeenkomst twee maanden later
Geen avond programma bij online cursus. Te lange dag en in de avond komt er niet meer zoveel informatie binnen.
Goed beurten verdelen aan de mensen zodat iedereen even veel aan de beurt komt
Ik vond persoonlijk de woensdagavond wel zwaar. Het was veel luisteren en we hadden al een lange dag gehad. Ik vond het onderwerp erg interessant, maar had daardoor wel moeite om mij te concentreren.
misschien een dag tussen de twee scholingsdagen. Vond het zeer intensief
Mogelijk wat extra notities maken.
NVT
Ook de feedback die vervolgens gegeven werd ging bijvoorbeeld over ?een fijne stem?. Dat is iets wat je hebt of niet (ik heb dat helaas niet, vind ik zelf, dus daar begint bij mij de druk dan al op te bouwen). Bovendien zegt het niets over jouw vaardigheden om een training te geven, het is alleen mooi meegenomen.
Op een of andere manier een mogelijkheid bieden om te kletsen met je medecursisten?
terugkom dagdeel 3 weken later (om de gang erin te houden)
Theorie niet op het einde van een dag
Tip voor trainer Yrsa om iets rustiger te zijn. Het tempo van spreken ligt érg hoog waardoor het soms wat onrustig voelde.
uitleg over hoe waar in de tijd lijn staat de 3 basismodulen geven aan mijn team en het maken van een stappen plan. wat doe je eerst.
Van te voren aangeven wat er als coach word verwacht om in contact met de gezonde kinderopvang te blijven
Van tevoren een indicatie geven hoeveel tijd de voorbereiding kost. Dit maakte dat ik begon op te zien tegen de training; toen ik startte met voorbereiden bleek dat de voorbereiding erg veel werk was. Dat werkte niet motiverend. Het zou helpend zijn als ik een tijdsindicatie had gekregen (reken op 1,5 dag voorbereiding qua lezen en maken opdrachten).
Yrsa was vol energie, positief en duidelijk.
-
De eerste dag werd gezegd dat iedereen aan bod zou komen om iets qua presentatie te doen. Ik ben daar ook een voorstander van. Echter zijn maar 3 mensen aan bod gekomen.
Duidelijkere informatie over de voorbereiding. Over de E learning en waar de instaptoets precies te vinden is.
Geen avond programma online meer aanbieden. Van 9 uur 's ochtends tot half 10 's avonds achter een beeldscherm (weliswaar met pauzes) is te veel.
Het geluid van Yrsa?s computer was niet helemaal goed. Misschien even na laten kijken, want goed geluid is eigenlijk wel noodzakelijk. Op den duur gaat het een beetje storen.
misschien sommige stukjes van de training opnemen en als fragment naar cursisten sturen, zodat je in alle rust het nog eens kunt herhalen. omdat het erg veel is in 2 dagen.
Misschien soms net wat uigebreideren uitleg voor de opdrachten die we kregen
NVT
Sommige mensen die wat breedsprakig zijn iets eerder laten afronden, zodat het weer op trainersniveau getild kan worden. Als tijdens een pauze overleg was tussen Monique en een gastdocent (over hoe de groep is etc.), dan konden wij dat horen. Dit vond ik wat apart. Misschien is het beter dat zij even in een ?breakroom? gaan overleggen.
Toch ook een toets laten maken, zodat de kennis ook daadwerkelijk is overgekomen
zet je collega's in beweging!
Toelichting:
Achter een beeldscherm is een goed alternatief, maar menselijk contact creert meer band en intervisie tussen de coaches.
Afgezien van het feit dat ik deze twee dagen ontzettend leerzaam vond, kies ik liever voor een fysieke training. Ik maak graag contact met mensen in het algemeen. Daarbij ben je meer in beweging en zit je in een andere omgeving. Nu zit alleen achter een beeldscherm waardoor je 's avonds lastig in slaap valt. Maar het is in deze periode even niet anders. Een goed alternatief.
Alleen voor de verre afstand en dus de tijd die je extra kwijt bent. Dan hadden we thuis om 5.30 moeten vertrekken en waren we de dag erna pas rond 19.30 thuis geweest.
Ben graag fysiek bezig
Daar weet ik nu niet gelijk antwoord op. Ik zou zeker nog wel een keer voor een online training kiezen, maar wanneer het fysiek is, zal ik daar als eerst voor kiezen
door het volgen van de training in mijn eigen omgeving denk ik dat ik mijn aandacht beter bij de inhoud van de training heb kunnen houden. Ik miste dan wel de kruisbestuiving van het groepsgebeuren, maar aan de andere kant vergt een 2 daags verblijf op een vreemde plek, met mensen die je niet kent, ook een hoop van je aandacht en energie. En daar heb je bij de online training geen last van. Bovendien vond ik het nu, in coronatijd, een fijn idee om gewoon thuis te zitten.
een fysieke training zou voor mijn voorkeur hebben, ik denk dat de ervaringen dan nog wat intenser zijn. Achter een beeldscherm voel je soms letterlijk de afstand van de rest van de groep en het hele gebeuren.
Fijn dat het vanuit huis gewoon kon.
Fysiek is toch altijd fijner, je ziet meer mimiek, lichaamstaal en interactie maar des ondanks een hele fijne oplossing. heb dit niet als vervelende ervaren!
fysiek is uiteraard altijd leuk en prima. Maar dit alternatief vond ik echt fantastisch. techniek is techniek en kan soms niet mee werken. Ik vond dat absoluut geen probleem maar dat moet je dus incalculeren?
Fysiek, dit omdat je dan toch eerder andere gesprekken hebt met andere cursisten en misschien meer praktijkervaringen met elkaar deelt
Fysieke training. Ik had moeite om lang achter de computer te zitten. Dit ben ik niet gewend.
geen reistijd dat was wel fijn. het gebruik van zoom was goed te doen. goede heldere opbouw van de trainer. De trainer was ook erg enthousaist.
Geen reistijd! in een vertrouwde omgeving thuis online training volgen!
Heb graag fysiek contact met mensen en dan heb je de spelmomenten ook zelf mee gedaan weet je wat het voor deelnemer voelt als hij hier aan mee doet.
Het is een prima alternatief, maar voorkeur ligt toch bij de fysieke bijeenkomst. Om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere coaches. Bovendien doe je thuis in de pauzes toch nog vanalles, en dat maakt het erg vermoeiend.
het is fijner om in een andere omgeving te zijn dan thuis. Je kunt dan in de pauzes ook informatie met elkaar uitwisselen en de spelvormen ook echt samen uitproberen. En je zit niet de hele tijd naar een scherm te kijken.
Het is heel prettig om een training van thuis uit te volgen. Het zorgt voor minder rompslomp, ik hoefde bijvoorbeeld in mijn eigen gezin veel minder te regelen om erbij aanwezig te kunnen zijn
Ik houd meer van mensen kunnen aankijken echt bezig zijn dan de hele dag achter een pc
ik niet zie vraag 13
Ik vind het altijd fijn sfeer te voelen wanneer er personen echt in je buurt staan. Toch net een andere sfeer denk ik. Maar wel echt complimenten voor deze online cursus. Er was zeker interactie en ik heb er echt heel veel van geleerd.
Ik vond de training volledig en ondanks online toch interactief. Het was goed te volgen en goed mee te doen. Fijn om dit vanuit huis/kantoor te kunnen doen i.p.v. ergens overnachten. Ik kon vanaf de computer rustig meeschrijven, over alles nadenken. Enige nadeel is misschien het netwerken met anderen. Dat zou natuurlijk bij een fysieke training meer zijn. Door de whatsapp groep is het echter wel mogelijk dingen uit te wisselen.
ik zou de fysieke training de voorkeur geven, omdat er dan meer ruimte is om de werkvormen te ervaren en te oefenen.
Ik zou de online training niet verkiezen boven de fysieke zoals hierboven al uitgebreider uitgelegd.
Ik zou hem niet verkiezen want persoonlijk vind ik fysiek contact met mensen fijner. Je kan tijdens een echte trainingsdag meer dingen uitvoeren zoals je ze in de praktijk zou willen doen. Bijvoorbeeld een spel activiteit. Als je het zelf doet ervaar je het beter dan dat je het bijvoorbeeld alleen maar opleest.
ik zou nog steeds de fysieke training kiezen. Ik vind het fijner om face to face met mensen te praten en mee samen te werken.
Ik zou toch kiezen voor een fysieke trainig omdat je dan de activiteiten beter met de mensen uit kan voeren. Het is toch fijner om met iemand face to face te praten.
Ja en nee.... Was zeer goed alternatief ivm corona. Maar ik denk dat de fysieke training ook erg leuk was geweest ivm de spelvormen/ beweegspellen als er in de toekomst geen 1,5 meter maatschappij meer is. Voordeel online was geen reistijd en heerlijk thuis!
Ja gemakkelijker te organiseren thuis/op werk.
Ja, ik vond dit een top alternatief. Alles was heel duidelijk en je kan alles goed volgen doormiddel van de opties die Zoom heeft.
Ja, ik wel. Ik vind het fijn. Extra bijkomstigheid is dat je niet hoeft te reizen. Dat kost namelijk ook tijd en energie.
Je bent denk ik meer gefocust, rustiger om je heen + in de pauze kun je je echt terugtrekken
Lastig om hier een eerlijk antwoord op te geven omdat ik de fysieke training niet ervaren heb maar als ik kon kiezen in tijden met andere leefomstandigheden dan zou ik toch gaan voor een fysieke train-de-trainer. Dit omdat je voor mijn gevoel dan toch meer met elkaar in contact bent en de opdrachten dan ook echt uit kan voeren zoals je dit dan ook bij je eigen team zou doen.
nee
nee, Ik denk dat het fysiek toch anders is. Sowieso de interactie.
Nee, zie mijn toelichting bij vraag 13.
Nee.. Ik denk écht dat de fysieke train-de-trainer meerwaarde heeft, met name omdat je elkaar als deelnemers beter leert kennen en je meer ervaringen uit kunt wisselen.
Persoonlijk vind ik een fysieke training meer leven en heb je betere interactie met elkaar.
Persoonlijk vind ik het prettig om fysiek les te krijgen. Dan heb je echte interactie tussen mensen en is het gemakkelijker om informatie op te pikken. Toch is de online training me erg meegevallen. Een bijkomend voordeel is daarbij wel dat je geen reistijd hebt.
Teveel afleiding thuis, je moet er echt een goede ruimte voor hebben om dit te volgen, je bent nog teveel met gezin bezig ondertussen als de kinderen bijv thuiskomen of vragen hebben.
Toelichting: Ik had ook graag de fysieke training willen doen
voor mij heeft dit te maken met de reis tijd en de afstand
Vooraf niet, achteraf wel met daarna een fysieke ontmoeting over de voortgang. Heb zelf wel veel ervaring in lesgeven dus de lessen voor me zien lukt goed. Ook door foto?s van de vorige cursisten. Een beeld is wel echt nodig / zelf doen.
zie eerder antwoord
zie hiervoor bij mijn eerdere toelichtingen. daarnaast denk ik dat ik in een fysieke training meer de trainer zou opzoeken voor her en der wat verduidelijking betreft een aantal punten. dat is laagdrempeliger
Wat wilt u ons nog laten weten over de training? (Mogelijk suggesties: denk bijvoorbeeld aan onderdelen van het programma, de trainers, de organisatie, het materiaal of de toepassing in de praktijk, enzovoorts.)
-
/
Complimenten!
De mevrouw die vertelde over Wiegendood mag het verhaal wel iets bondiger en interessanter vertellen, vooral aan het eind van de dag was dit een erg lang verhaal. Voornamelijk luisteren en niet zelf in actie. de mevrouw die de hele training gaf was super. Erg enthousiast en gaf veel bruikbare werkvormen.
De trainer Monique brengt het super goed. Houd het levendig en interessant. De breakoutrooms zijn heel fijn om in kleine(re) groepjes te werken.
De trainer Monique is erg vakkundig. Ze weet waar ze over praat en houd het heel levendig en interessant. De ambassadeur aan het woord laten is ook een waardevol onderdeel. Vooral om ervaring uit te kunnen wisselen en hoe je er praktisch mee aan de slag kan.
De trainer was enthousaist en ze bracht het goed en helder over. Daar bleef ik bij geboeid en ze bracht je op nieuwe inzichten. het materiaal en de beschikbaarheid van de digitale leeromgeving is ook fijn.
De trainers die de training gaven hebben een goede training gegeven. De opzet van het programma was duidelijk en er was een goede communicatie. De theorie is ook duidelijk gebracht. Er was 1 spreker die ik nog wel wat langdradig vond, maar de meeste sprekers hebben het prima opgepakt.
De trainers Monique en Yrsa waren zo enthousiast en heel erg oplossingsgericht, dat werkte echt heel positief en dat maakte het volhouden van de lange dagen een stuk makkelijker.
De training had voor mij wel langer mogen duren omdat ik zo genoten heb en de tijd omvloog. Meer tijd voor uitwerken van opdrachten en bespreken, verdieping, van elkaar ervaringen uitwisselen enz.
De training heb ik als zeer waardevol ervaren. De trainers hebben gezorgd voor activerende werkvormen en veel inspiratie om de training zelf te gaan geven aan pedagogisch medewerkers. Ik denk dat de training in fysieke vorm nog waardevoller is.
Echt goed vorm gegeven, ik keek op tegen een tweedaasge training achter de computer, maar dit viel reuze mee. De tijd is voorbij gevlogen. Top gedaan!
een programma nadat je coach bent geworden. Bijv Ik ben coach gezonde voeding wat zijn de stappen die ik kan maken en waar kan ik die vinden . Een soort stappenplan hierin. Verder vooral zo doorgaan!!
Energieke en goede trainers, mijn complimenten!
Heb alles al vermeld wat ik wilde zeggen.
Ik denk dat ,waar mogelijk, toch altijd de voorkeur uit moet gaan naar een fysieke training. Bij een online training is er toch altijd een soort afstand. Door af en toe wat slechter geluid zijn mensen soms wat minder goed te verstaan.
Ik heb deze cursus als zeer waardevol ervaren. Het avond programma was wat zwaarder om te volgen. Was veel informatie en weinig actief dus vond het soms moeilijk om m'n concentratie erbij gehouden. Misschien wat meer fysieke beweging en energizers in een avondprogramma om de aandacht van de cursisten erbij te houden. Nu aan de slag om de meegekregen informatie en handvaten en de modules en workshops in te gaan zetten in de teams van onze organisatie. Nogmaals dank voor deze ervaring!!
Ik heb eigenlijk geen suggesties. Dit was mijn eerste online training. Ik heb verder geen vergelijkingsmateriaal. Het was erg goed geregeld allemaal.
Ik heb het erg positief ervaren, de eerste dag vond ik persoonlijk erg lang. Misschien kan daar iets in aangepast worden.
Ik vind het online gedeelde ook heel interessant om steeds doorheen te bladeren en erbij te pakken. Heel positief. Een stuk wat ik ook interessant zou vinden voor de Gezonde Kinderopvang is een college over de ruimte en inrichting. Hoe er meer rust gecreëerd kan worden, meer fantasiespel wordt ontwikkeld e.d. Maar er is zo ontzettend veel wat jullie aanbieden, ook qua beeldmateriaal etc. Erg interessant. Ook heel praktisch allemaal voor doorgeven aan collega's
Ik vond 2 intensieve dagen. De avond vond ik iets minder. Misschien doordat we de dag ook al gehad hadden. En in de avond miste ik de interactie. Ik vond het een interessant en toepasselijk onderwerp, maar vond dat wij als deelnemers te weinig erbij betrokken werden. Bedankt voor de leerzame training. Ben er al mee aan de slag gegaan, door collega?s een mind-map in te laten vullen over gezonde leefstijl. Iedereen is nieuwsgierig en enthousiast. Willen graag aan de slag!
Ik vond de trainers echt toppers, dat maakt zeker uit bij online. Energie was goed, maar ook alles goed voorbereid, technisch ook bekwaam in schakelen naar andere schermen / groepjes indelen. Alles verliep vlot. Ook de samenwerking tussen de trainers onderling verliep heel soepel. Als jullie nog een invaller nodig hebben, hou ik me aanbevolen?
Ik vond het allemaal heel kundige en inspirerende trainers en ik vond het fantastisch dat er zoveel verschillende sprekers waren. Alles was heel strak georganiseerd, het sloot goed op elkaar aan. De ELO is geweldig uitgebreid. Ik heb er echt het gevoel aan overgehouden dat ik dit niet alleen hoef te doen. Heel fijn dat ik hier aan deel heb mogen nemen. Bedankt!
Ik vond het erg leuk, jullie brengen ook veel enthousiasme mee! Ik hoop dat er nog ideeën/ ervaringen uitgewisseld worden in de wattsapp groep.
Ik vond het zelf een super training en ik ben er erg enthousiast over! Ik vond dat de trainers die ons de training gaven heel fijn. Ze hebben alles goed uitgelegd en gaven ons de goede energie die wij nodig hadden. Ik vond het erg veel informatie die we in een korte tijd hebben gekregen dus daar zou wel iets meer tijd in mogen. Ik kan niet wachten tot ik deze training aan mijn collega?s kan geven. Ik zit nu vol van nieuwe ideeën die ik kan gaan gebruiken in de praktijk. Heel erg bedankt voor de training!
Ik was vooral geïnteresseerd in de punten media en seksuele ontwikkeling en eigenlijk komen die het minste aanbod. Van de andere thema's weet je zelf al veel en dan zijn die andere juist waar je wat meer over wilt weten!
Ik wil er heel graag mee aan de slag, Ysra is iemand die een groot aandeel heeft in de positiviteit en enthousiasme. Dus dat doet ze super!! Misschien eens kijken in de lange inhoudelijke informatie, daar haak ik soms op af omdat het online toch vermoeiend is om daar zo lang naar te luisteren. Vooral het stukje van avontuurlijk spelen vond ik vrij lang.
Ik zou het niet weten. Ik vond het 2 top dagen!
In de reader en online staat niet overal diabetes 2 die hier van toepassing was. Soms stond er alleen diabetes. Helaas heeft onze dochter diabetes type 1 en als ouder vind je het lastig als mensen het verschil niet weten tussen 1 en 2. En dit helpt er dan niet bij als mensen dit lezen en denken dat je type 1 krijgt door dat je leefstijl niet gezond is. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is het verschil tussen type 1 en 2 enorm.
Leuk dat er tussendoor beweging in zat!
Leuke trainers en genodigden voor de workshops!! Enthousiast en daar word ik ook alleen maar enthousiaster door J
meer uitleg over de leeromgeving en over welke stappen je nu precies gaat maken. om de nieuwe trainers wat makkelijker op weg te helpen. alle informatie is nu nog 1 grote brei voor mij en nu is het de kunst om het vorm te geven en de 1e stap te zetten. hierbij zou de cursus kunnen helpen. . wat is in de praktijk de eerste, 2e 3e stap. hoe ziet het totaal plaatje eruit. nogmaals bedankt voor de hele leuke training!
Met de middelen welke beschikbaar zijn zo in corona tijd denk ik dat er een goed alternatief geboden is. De organisatie was goed en duidelijk, de kennisoverdracht was zeker dag 1 super goed en ik denk dan ook niet dat een fysieke bijeenkomst hierin meer had kunnen doen. Wel is de training (logischerwijs) meer gericht op kdv dan op gastouderopvang. Bij de verdiepende modules maakte dit het soms lastig om er bij te blijven. Niet alle trainers waren even boeiend om naar te kijken / luisteren waardoor het soms een lange zit was.
Monique en Yrsa, heel erg bedankt, ik heb veel van jullie geleerd én plezier gehad. Jullie hebben ons met jullie eigen enthousiasme geënthousiasmeerd!! Ik heb morgen een overleg met mijn leidinggevenden over de planning van de trainingen en het evalueren van ons beleid. Ik ga proberen mijn collega?s net zo enthousiast te maken! Groetjes
Niet van toepassing
nvt
op dit moment ga ik mij inlezen en de informatie categoriseren!
super enthousiaste trainer die ons trainers enthousiast hield. de digitale leeromgeving met alle beschikbare materiaal is ook erg fijn.
Trainer Monique vond ik erg professioneel: prettig qua tempo, kennis en uitstraling. Yrsa was verder ook prima hoor. Lekker enthousiast. Ik miste het onderwerp Derdehands rook. Dat had ik graag besproken gezien.