Kies een online training:

Evaluatie online train-de-trainer (alle trainingen)

Licht toe waarom:
Beter nog; nu weet ik dat ik mijn les zelf kan maken/invullen. Ik heb hem ooit gevolgd en toen vond ik hem nogal saai. Met de inzichten vanuit deze training ga ik het absoluut anders doen.
Deels, ik vond het erg veel over KDV gaan, ik vond dat er weinig aandacht besteed werd aan BSO
door hun persoonlijke, praktische en enthousiaste invulling van de training, door hun inhoudelijk deskundigheid en door het gebruik van verschillende werkvormen
Duidelijk veel handvatten om mee te starten
er is duidelijk in gegaan op het zelf geven van de training Gezonde Start. Er was veel aandacht voor trainersvaardigheden.
Handvatten gekregen om bijeenkomsten te organiseren voor mijn collega?s met leuke werkvormen.
Het is duidelijk hoe ik hiermee aan de slag kan met mijn team.
Ik ging er open in, had geen verwachtingen. Wat een enorm leuke training was dit! Ik heb er enorm veel energie van gekregen!
Ik had gehoopt op iets meer verdieping. Ik denk dat de training voor organisaties waar het beleid nog niet staat, heel waardevol is. Ik ben echter werkzaam bij een organisatie waar het beleid al volledig staat, waardoor veel informatie mij al bekend was/al in ons beleid is opgenomen. Ik was me van tevoren denk ik toch niet zo bewust van het feit dat de training vooral gericht was op het neerzetten van nieuw beleid. Het was natuurlijk erg fijn en interessant om al info te horen en alles weer op te frissen (en uiteraard waren er ook nieuwe dingen!) maar ik had gehoopt op meer verdieping. In mijn ervaring was er voor die verdieping helaas te weinig tijd.
Ik vind dat de training met veel enthousiasme gegeven is. De balans tussen passief en actief bezig zijn was goed. We kregen niet een hele lading theorie over ons heen, maar door te overleggen en ideeën uit te wisselen, kregen we toch de informatie die we nodig hadden.
Niet geheel, omdat het een online training is geworden en ik de praktijk en samenwerking toch echt heb gemist tijdens de onlinetraining
Veel informatie, goede didactiek en methodiek, goede sprekers met goede inhoud. Uitgebreide extra documenten op alle onderwerpen. Zeer kundige 2 trainers!
Vooraf zijn de verwachtingen goed doorgesproken, wat maakte dat deze duidelijk waren
Zeker! Ik heb door deze training zo ontsettend veel geleerd. Erg blij met al deze leerzamen informatie.
Welke specifieke opdrachten in de online train-de-trainer vond je goed te maken/ volgen?
*vragen naar voorbeelden *matrix *app voedingscentrum
- Plan van aanpak - Bedenken van activiteiten - Manier van training geven
actieve werkvormen
Alle
Alle activerende werkvormen
Alle activiteiten kon je gemakkelijk mee doen
alle onderdelen waarin afwisseling was tussen zenden/ontvangen en wisseling van opdrachten/uiteen gaan met groepjes e.d.
Alle opdrachten
Alle opdrachten in de breakout-rooms waren erg leuk. Wel snel
Alle opdrachten met interactieve werkvormen. Ik had verwacht dat het een cursus zou zijn waarbij ik alleen moest luisteren en niet moest doen, dat is de reden dat de cursus niet voldeed aan verwachtingen.
Alle opdrachten prima te maken/volgen
Alle opdrachten waarbij we in groepjes uiteen ging waren duidelijk te maken.
alle opdrachten waren duidelijk, helder en prima te doen
alle opdrachten waren goed en leerzaam
alle opdrachten waren goed te doen. de mogelijkheid om naar een Break-outroom te gaan in een klein groepje vond ik absoluut een meerwaarde. er zijn geen opdrachten geweest die online minder goed te maken en/of te volgen waren.
Alle opdrachten waren goed te maken, de werkvormen waren erg leuk!
Alle opdrachten waren goed te maken.
Alle opdrachten waren goed te maken. De afwisseling in theorie en opdrachten was goed in balans. Ook goed om met elkaar in de breakout rooms opdrachten te maken en hierdoor ook meer vragen aan elkaar te kunnen stellen.
Alle opdrachten waren goed te maken/volgen. Alles werd duidelijk uitgelegd en er was ook voldoende tijd voor uitwerking en nabespreking.
Alle opdrachten waren goed te volgen omdat we in wisselende groepjes werden weggezet/ gekoppeld.
Alle opdrachten waren helder en duidelijk! Er werd ook veel aandacht besteed aan spel en beweging (verdiepend) dit had ik niet verwacht vond ik erg goed!
Alle opdrachten waren helder. Het was een interactieve, interessante, leerzame maar vooral leuke training!
alle opdrachten waren online goed te volgen. de trainer had sommige opdrachten wat aangepast of liet als alternatief een filmpje of foto's zien van een opdracht die we nu niet (goed) konden uitvoeren van training waar ze wel fysiek bij elkaar waren geweest. Niet 100% ideaal, maar een goed alternatief
alle opdrachten waren prima te doen want je werd in groepjes verveeld en zo kon je samen goed brain stormen. Iedereen heeft er een andere kijk op dus je kan goed je ideeen uitwisselen.
Alle opdrachten wel!
Alle werkvormen werden goed uitgelegd en vooral het oefenen maakte dat ik het goed begreep
Alle, fijne trainster met duidelijke uitleg
allemaal
Allemaal
Allemaal.
Allen. Alleen het plan van aanpak heb ik langer over gedaan. De ene opdracht (leefstijl) vind ik interessanter en dan maak je de opdrachten ook makkelijker.
alles
alles
Alles
alles
Alles behalve uitdagend spelen.
alles eigenlijk wel. Alleen was ik nog niet zover met plan maken. Het programma is namelijk voornamelijk op kinderopvang gericht en niet op gastouderopvang.
Alles was duidelijk, alle opdrachten waren goed uitgewerkt zodat het duidelijk was
Alles was goed te volgen en goed te maken. Het was allemaal heel duidelijk.
Alles was prima om te doen
Alles was voor mij helder.
Alles wat we in de online cursus hebben gedaan kon ik goed volgen. als ben ik wel van mening dat het face to face nog beter zou werken. maar dit was een goed alternatief.
Bijna alle opdrachten waren goed te volgen en te maken, behalve...zie vraag hieronder
Dat we veel in groepen deden en konden sparren
De actieve werkvormen.
De basismodules en de verdiepende modules rondom bewegen, voeding, plan van aanpak.
De break out rooms had ik nog nooit gedaan.. wat een uitvinding. Hierdoor komt er meer diepgang in en is het een stuk makkelijker om aandacht bij te houden
De breakout rooms met collega's overleggen met daarbij een maximale tijd die je eraan mocht besteden
De doe opdrachten
De doe opdrachten vond ik het leukste en erg duidelijk!
de energizers de opdrachten zelf vanuit de elo
de hele online train de trainer cursus was goed te doen, de specifieke opdrachten die je thuis kon voorbereiden waren ook goed uit gelegd, en waren via de mail verstuurd, dus ten alle tijden inkijk baar. en de opdrachten tijdens de cursus waren ook gewoon uitvoerbaar
De interactieve vaardigheden matrix ontwikkeling voedingspatroon.
De korte opdrachten zoals: pak iets groens/roods of ga op een cijfer staan.
De mindmap en de scale vond ik hele verhelderende werkvormen. En de opdracht met de wasknijpers vond ik ook erg leuk!
De online testen invullen, je krijgt een duidelijk beeld van wat er nog moet gebeuren op de kinderopvang.
De opdrachten die je in groepjes deed
De opdrachten die Yrsa gaf waren goed te volgen, bij de andere trainers/gastsprekers was in vaker afgeleid.
De opdrachten in de break-out rooms waren erg leuk. Dit had ik nog nooit op deze manier gedaan. Bijv. de mindmap maken samen.
de opdrachten in de breakout rooms waren goed te doen met elkaar, ondanks de krappe tijd
De opdrachten middels breakout room.
De opdrachten waarin je met elkaar in een korte tijd opdrachten diende te bespreken en uit te voeren.
De opdrachtjes die we samen besproken in de groepjes.
De opdrachtjes samen in een groepje. De beweeg activiteiten tussen door waren ook erg leuk om te doen. Haalde je even uit je denkmodus en kreeg je weer nieuwe energie van.
De overleggen in de break-out rooms en alle uitgelegde opdrachten om later met je team te gaan doen.
De praktische opdrachten, waarbij de theorie en praktijk gekoppeld werden
De training had een goede opbouw van actief bewegen, ruimte voor pauzes en luister lezingen.
De uitleg over de verschillende werkvormen was heel duidelijk, veel onderwerpen ook kort maar duidelijk aangestipt.
de uitleg van de huiswerk en werkvormen waren duidelijk en zeker goed te volgen. Zowel de dag als avond programma was goed te volgen. Ik was continu geprikkeld om dit te volgen.
De uitleg van de werkvormen was duidelijk, leuk ook dat wij toch de werkvormen online mochten oefenen. Ik heb toch het idee dat je echt soort van live aanwezig was en samen met de andere cursisten.
De verschillende werkvormen die zijn aangeboden. Ook vooral jouw rol als train-de-trainer hierbij. Het is prettig dat alles online staat en terug te vinden is. Ook voor het geven van de training aan je medewerkers
De verschillende werkvormen waren allemaal duidelijk. Genoeg variatie om in eigen organisatie te kijken welke werkvormen werkbaar zijn.
De voorbeelden waarbij je je team activiteiten moet laten doen
De voorbereidende opdracht (plan van aanpak) was door de links die erin stonden heel goed te maken, maar pas in de cursus werden we meegenomen op de site van gezonde kinderopvang. Daar staat zoveel info op dat ik erg goed geholpen werd om mijn plan nog beter op te stellen. Ik vond de uitleg over alle werkvormen ook heel fijn, het gaf mij veel inzicht hoe ik alle verschillende type mensen kan boeien. Maar ook waarom het goed is om te starten met enegizers en beeldschermbreaks in te voegen.
De werkvormen en deel 1, 2 en 3
De werkvormen vond ik erg leerzaam. De overige gasten die een aandeel hadden tijdens de training vond ik ook erg interessant. Tevens de afwisseling met een Energizer en het werken in groepjes.
duidelijke uitleg, fijne afwisseling tussen beweging en schermtijd
Eigenlijk alle opdrachten wel. Door de afwisseling tussen Energizers, theoretische achtergrond en verschillende sprekers/docenten, was het heel goed vol te houden en te volgen.
Eigenlijk alle opdrachten wel. Er was niet een specifieke opdracht die ik niet begreep of kon volgen.
Eigenlijk alle opdrachten. Voornamelijk het samen in gesprek gaan in groepjes heb ik als zeer nuttig ervaren.
Eigenlijk alles waar kennis werd gedeeld of waar er voorbereiding stond voor het geven van de trainingen of verdiepende modules.
Eigenlijk waren alle opdrachten goed in binnen een redelijk tijdsbestek te maken
Eigenlijk wel alle opdrachten, behalve zie hieronder...
Het bespreken van een opdracht voor de groep.
Het voedingsbeleid van je eigen organisatie bekijken
Het waren allemaal opdrachten die je gezamenlijk/ met klein groepje deed en daardoor was het vooral goed te maken omdat je elkaar dan ook kan helpen.
Het was allemaal goed te volgen en te maken. De trainer legde duidelijk uit. Ze was enthousiast, professioneel, goed te volgen, had het in de vingers en wist hoe het technisch allemaal werkte.
Het was een actieve training met heel veel inspiratie. Het was fijn dat je werd meegenomen in hoe je als trainer kan reageren.
Het was erg prettig om in de break-out rooms met kleine groepjes aan de slag te gaan.
Ik vond alle onderdelen hoef te volgen
Ik vond alle opdrachten goed te doen en te volgen. De opdrachten waren zo dat je dit online samen met de anderen kon uitvoeren
ik vond alle opdrachten goed te maken. Gedragsreisdagboek, beginsituatie van plan van aanpak, de testen.
Ik vond alle opdrachten goed te maken/volgen, dit omdat we regelmatig uiteen gingen in break-out-rooms. Dit zorgde voor een fijne afwisseling, je kon zo fijn in een klein groepje de opdracht bespreken.
Ik vond alle opdrachten goed te volgen. Erg was een goed afwisseling zodat je er goed bij bleef. En Yrsa is aanstekelijk enthousiast
Ik vond alle opdrachten goed te volgen. Het werken in groepjes was heel fijn, vooral om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Soms vielen er stukjes weg maar dat kwam door mijn wifi verbinding denk ik.
Ik vond alle opdrachten helder en duidelijk. Ze waren goed te maken.
Ik vond alle opdrachten prima te volgen en te doen.
Ik vond alles goed te doen.
Ik vond alles goed te maken/volgen. Het plan van aanpak maken vooraf was nog wel een uitdaging omdat je nog wat info miste, maar zet je wel vast aan het denken.
Ik vond dat er een goede balans was tussen theorie en opdrachten maken. Ook vond ik het fijn dat we opdrachten kleine groepjes uit konden voeren. Ondanks dat alles online was was er een hele goede mix gemaakt.
Ik vond de activiteit tijdens de online training prettig, de verschillende, actieve werkvormen hielden me goed bij de les.
Ik vond de hele opzet goed te doen. De afwisselende informatie, even bewegen tussen door, het was heel goed te doen en dit voor een training via Teams.
Ik vond de meeste opdrachten goed te maken.
Ik vond de mindmap en de scale wel echt verhelderend
Ik vond de opdrachten die we de eerste dag moesten doen/volgen heel prettig. Heel afwisselend, fijn dat er ruimte was om dingen onderling uit te wisselen.
Ik vond de opdrachten met een fysieke component heel prettig en goed te volgen, vooral de Walking Scale vond ik erg inzichtelijk en verrassend, maar ook de contacten met de andere deelnemers in de break-out rooms waren erg zinvol en prettig.
Ik vond eigenlijk alle groepsopdrachten erg goed te maken. Tijdens een groepsopdracht kon je samen een discussie voeren, ideeën met elkaar uitwisselen, ervaringen uitdelen etc. Ik vond het heel nuttig en leerzaam.
Ik vond eigenlijk alle opdrachten heel goed te volgen en maken. De trainers hebben alles heel goed toegelicht en waren helder in hun communicatie, erg prettig!
Ik vond het erg prettig dat we in kleine groepjes uiteen gingen, om het daarna in de grote groep te bespreken. Het was lekker interactief, dat maakte dat het goed te doen was online.
Ik vond het heel interessant om de vormen te zien, bijvoorbeeld de trap dat je een persoon uitdaagt om zichzelf te reflexteren en zichzelf een voor hun gekozen stap te zetten in hun eigen ontwikkeling. Kleine stappen zijn ook stappen.
IK vond het prettig dat we de opdrachten in kleinere groepjes konden doen. Alle opdrachten die ik heb gekregen waren duidelijk en goed te maken/volgen
Ik vond vooral de korte beweegopdrachten prima te doen, ook de inhoudelijke dingen waren prima te volgen.
Ik vond vooral het onderdeel over voeding duidelijk en goed te volgen. Het zelf in actie komen, ook tijdens de online training sprak me erg aan
Ik vond zelf de voorlichting vanuit het voedingscentrum hartstikke leuk. Voeding was voor mij ook de belangrijkste reden om mee te gaan doen en welke ik ook als eerste wil gaan aanpakken. Het gebruik van de Schijf van 5 ga ik zeker (meer) gebruiken. Wel jammer dat we bij dit onderdeel te weinig tijd hadden om alles goed en rustig te bespreken, ik had nog wel veel meer tips willen krijgen.
Instaptoets Reisdagboek Test hoe gezond in je organisatie
Juist de variatie in thema's en opdrachten maakte het erg leuk en leerzaam
Met elkaar in een room in kleine groepjes en dan bespreken en maken , omgeacht de opdracht en daarna terugkoppelen. Energizers tussendoor ook zeer fijn!
Niks specifiek; ik vond het uiteen gaan in breakout rooms fantastisch alternatief voor de fysieke trainingen.
Op zich waren alle opdrachten prima te maken en te volgen
Samen overleggen en bespreken in aparte rooms. Dit daarna kort bespreken met de groep.
Samenwerking met andere mede cursisten, fijn om te sparren.
Uiteen in break rooms prettig. Doe opdrachten fijn!
Van huis van beweging Voedingscentrum
Voeding, bewegen
Vond dag 1 het leukstb
Vooral de opdrachten die we in kleine groepjes in de breakout rooms mochten doen waren goed te maken en volgen.
walking scale, energizers, casus opdrachten en opdrachten met kaartjes (o.a. groen en rode kaartjes en argumenten/dilemmakaartjes (kleur bekennen als PM'er waardoor je duidelijker durft te communiceren naar ouders m.b.t bepaalde casussen en de dilemma kaartjes over veiligheid) door de opdrachten met kaartjes krijg je meteen een goede indruk hoe het team er over denkt en beleid wordt nu een 'levendig' iets ipv een boekwerk op de plank.
Ze waren allemaal goed te maken/volgen. Persoonlijk vond ik de Kolb leerstijlen heel interessant. Het gaf goede achtergrond informatie over de keuze van de verschillende werkvormen etc.
Welke specifieke opdrachten in de online train-de-trainer vond je niet goed te maken/volgen?
-
-
-
-
-
-
-
-
/
Af en toe was de internetverbinding niet optimaal. Daardoor miste ik soms bepaalde instructies.
Alle opdrachten waren goed te maken / volgen
Alle opdrachten waren goed te maken en te volgen.
Alles was duidelijk. Er zat een goede opbouw en logica in
Alles werd kort besproken en gedaan. Dit snap ik ook en was voor mij voldoende. Ik kan mij voorstellen dat het soms te snel ging. Het uitwisselen van ervaring of hoe je aan kan pakken in je eigen opvang, miste ik. Hier zou ik wel meer over willen hebben sparren
Bij mij was het een beetje onduidelijk omdat ik niet in de goede elo zat. Ik zat in die van deelnemen ipv coach. Later was die wel toegevoegd en wat het duidelijk
BMI uitrekenen. Dit is denk ik voor velen een gevoelig onderwerp. Voor mij niet zozeer, maar ik denk wel onder wat collega's van mij.
De avond. Vond dit droge stof
De instaptoets. Ik was daaraan begonnen en had niet het idee tussendoor niet te kunnen stoppen en te hervatten. Dat was dus wel zo waardoor ik niet meer in kon loggen en hem helaas niet meer af heb kunnen ronden.
De mevrouw van het Voedingscentrum was lastig te volgen. Ze liet gewoon de site zien, sprak eentonig en op sommige vragen had ze geen antwoord. Niet inspirerend. De mentimeter, die ze gebruikte was daartegen weer erg leuk, maar het begeleiden van het gesprek minder.
De module gezond gewicht was erg theoretisch en op een vervelend tijdstip. De dag was al lang, door avondprogramma vond ik het te lang. Zeker achter een beeldscherm.
de online bijeenkomst over wiegendood en overgewicht; ik snapte het doel er van niet helemaal.
De opdrachten waarbij een digitaal whiteboard werd gebruikt kon ik niet meedoen, omdat mijn tablet die functie niet ondersteunt. Mijn laptop was helaas uitgevallen.
De spreekster van ?plan van aanpak? was een beetje mat, wel goede inhoud.
die waren er niet
Die waren er niet. Ik vond alleen de opdracht voor het plan van aanpak vóór aanvang van de training lastig. Had het gevoel dat ik daarvoor essentiële informatie net uit de training moest halen.
doordat het online is mis je soms het gesprek
Elke deelnemer moest een opdracht evalueren met de groep. Bij sommige opdrachten was dat zonder voorbereiding goed te doen, maar bij sommige stipte je de opdracht zo kort aan en waardoor het mij soms onduidelijk was wat het doel nou precies was.
Er was voor mij niet duidelijk wat ik van te voren uitgeprint moest hebben.
geen
Geen
geen
geen
Geen
Geen
Geen
Geen
geen
geen
geen
geen eigenlijk, ze waren allemaal redelijk goed te doen
Geen enkele
Geen enkele.
Geen. Wel moesten er van tevoren documenten geprint worden die ik in de online omgeving niet kon vinden.
Geen.
Het avondprogramma van maandag was erg saai. Degene die aan het woord was, was alleen maar dingen aan het vertellen, zonder interactiviteit met de deelnemers. Na al een hele dag achter de een scherm, werd me dit een beetje veel en verloor ik regelmatig mijn aandacht.
Het avondprogramma was veel luisteren waardoor ik merkte dat mijn aandacht minder werd zeker na de inspirerende dag die we al achter de rug hadden.
Het deel zonder breakout room. Dag 2 volgens mij deel na voedingscentrum. Van een vrij nieuwe docente. Veel verhaal weinig interactie. Lastig om mijn aandacht erbij te houden. Ergste is dus ook dat ik niet meer weet waar het over ging
Het ging erg goed allemaal. Het was duidelijk en leuk dat er in groepsvorm overleg kon plaats vinden.
Het ging vooral veel over voeding, had graag meer over beweging willen hebben.
Het hele plan maken
Het invullen van je plan-van-aanpak is voor gastouderbureau's lastig in te vullen.
Het is door Corona niet anders.... Bij opdrachten waarin beweging van belang is kan dit niet fysiek worden ervaren.
Het oefenen van trainingsvaardigheden is aan bod gekomen; het zelf oefenen had nog wat nadrukkelijker gemogen wat mij betreft (evt. ook in de break-out rooms zodat je meerdere keren kan oefenen).
het plan van aanpak kon je niet goed maken want je had de wensen en behoeften nodig van je eigen lokatie. Maar we werden wel goed ingelicht hoe je het kon doen.
Het reisdagboek en nog een huiswerkopdracht heb ik niet gemaakt en er was ook geen tijd om hier in de training nog bij stil te staan.
Het toepassen van een stappenplan voor je organisatie. Dit was nog niet helemaal helder hoe dit toe te passen
Huiswerk opdrachten. Die waren niet altijd duidelijk
Huiswerkopdrachten waren niet altijd helemaal duidelijk.
Ik heb hier geen specifieke dingen voor.
ik heb zeer recent ook de babyspecialist gevolgd, de uitleg van de mevrouw op maandag avond was eigenlijk erg tegenstrijdig.
Ik merkte dat het avondprogramma wat moeilijker te volgen was omdat het veel luisteren was na al een inspirerende dag achter de rug te hebben.
Ik miste de diepgang. Elke keer als we dieper op het onderwerp ingingen konden we het zelf verder lezen in leer online omgeving
Ik vond alle opdrachten makkelijk te doen online. Alles was goed te volgen.
Ik vond de avondtraining van 19:00-21:00 uur teveel algemene info. Vond het lastig om een koppeling te maken naar de praktijk.
Ik vond de eerste dag voornamelijk het avond programma voor mij niet te volgen, het onderwerp was teveel theorie en weinig activerende werkvormen.
Ik vond de lezing/workshop van het RIVM (eerste op de 2e lesdag) het minst interessant gebracht. Ik had bij die een beetje het gevoel dat ik zelf het stappenplan had kunnen lezen en er net zoveel van opgestoken had.
Ik vond de verdiepende module gezond gewicht erg theoretisch en te laat op de dag om nog echt de onformatie op te nemen
Ik vond eigenlijk alle opdrachten goed te volgen en te maken. Als je het even niet wist kwam je er samen wel uit.
Ik vond het deel s svonds over wiegendood en gezond gewicht wat lang, weinig vragen of doe momenten.
Ik vond het erg inspannend en soms moeilijk om je aandacht erbij te houden vooral bij de dingen waar we alleen moesten luisteren. Ik had de theoretische kennis wel en daarom haak je soms wat sneller af.
Ik vond het lastig om voorafgaand aan de training het plan van aanpak in te vullen. Daar heb ik best lang op gedaan, terwijl dit uiteindelijk allemaal niet persé nodig was. Het was voor mij prettiger geweest om de opdracht te krijgen dit goed te bekijken en hier alvast over na te denken, zonder al de verschillende vragen specifiek in te hoeven vullen. Het aantal opdrachten/de tekst om te lezen voorafgaand aan de training was namelijk groot en dat zou tijd hebben gescheeld; ik heb nu meerdere avonden door moeten werken om de reader bijvoorbeeld helemaal te kunnen lezen en het plan van aanpak in te vullen. Het zou prettig zijn geweest om van tevoren een inschatting te krijgen hoe lang dit ongeveer duurt én dat de opdrachten iets eerder verzonden worden. Op dat moment had ik het meer kunnen verspreiden en beter inzicht gehad in de tijd die ik er aan kwijt zou zijn. Nu had ik een hele volle agenda overdag en moest ik dit buiten mijn werktijd om voorbereiden.
Ik vond het onderdeel van de ?aanpak gezonde kinderopvang? wat minder goed. Ik vond het wat statischer gepresenteerd. Misschien dat dit onderdeel ook wat statischer is. De andere onderdelen van de tweede dag waren wel weer prettig om te volgen.
Je kon alle opdrachten goed maken, maar soms was de tijd te kort waardoor je niet alles kon maken en ik de verdiepende discussies wel heb gemist.
n.v.t.
n.v.t.
Niet van toepassing
Niet van toepassing
Niet zo zeer een opdracht maar de maandag avond bijeenkomst was erg lang. Omdat we 1,5 uur alleen maar aan het luisteren waren verloor ik de concentratie, het werd vermoeiend.
Niet!
niets
Niets
Niets
niets
Niets ?
nvt
NVT
nvt
Nvt
nvt
nvt
Nvt
nvt
nvt
nvt
nvt.
Onderwerp Wiegendood had iets interactiever gemogen. Mijn aandacht verzwakte doordat ik veel moest luisteren en te weinig ruimte was voor interactie
Online is t wel anders dan in de praktijk. Opdrachten waren goed te doen
Opdrachten die gingen over de praktijk. Zelf sta ik niet op de groep en elke locatie waar ik kom ziet de praktijk er anders uit/is de situatie anders.
Plan van aanpak was iets lastiger om te maken zonder de training te hebben gevolgd. Plan van aanpak is wel goed te maken na de training want dan heb je meer inzichten en ideeën over wat de bedoeling en wat je wilt bereiken.
Sommige opdrachten te korte tijd.
Sommige verdiepende workshops waren veel info en weinig activiteit. Dat zorgde, icm het kijken naar een scherm, voor vermoeidheid en minder oplettendheid.
Tijdens de avondsessie ben ik in mijn hoofd afgehaakt, de dame die over de wiegedood vertelde kon mijn aandacht niet vasthouden.
Tijdens de opdrachten van de tweede bijeenkomst moesten enkele cursisten de leiding overnemen nadat we in groepjes uit elkaar waren gegaan. Daardoor verloor ik de draad een beetje. Voor mij ging dat wat ten koste van de inhoud. Sommige medecursisten waren wat veel op de voorgrond en soms ook wat te lang aan het woord over gedetailleerde zaken wat hun eigen opvang betrof. Dit had wat mij betreft iets eerder afgekapt mogen worden, omdat het in die gevallen ook niet echt meer over trainers niveau ging. Uit mezelf treed ik niet zo snel op de voorgrond en daardoor vond ik het soms wat lastig om ook iets te vragen of te zeggen. Ik had soms het gevoel dat een ander me steeds voor was en dat dat steeds dezelfde personen waren.
Uitdagend spelen. Ik vond diegene wie het gaf haar stem een beetje te eentonig en daardoor haakte mn concentratie beetje af op de tweede dag. Ik zou die op de eerste dag zetten.
van te voren was het mij niet goed duidelijk welke opdrachten ik moest doen ter voorbereiding
Veiligheid Erg langdradig
Verdiepende Module Gezond Gewicht door Monique.
Verdiepende module van de GGD gezond gewicht was niet prettig. Info niet up to date.
Vond het goed te volgen
Wanneer er gast host veel informatie gaf en we alleen veel mochten luisteren merkte ik dat ik moeite moest doen om mezelf erbij te houden.
wat minder goed (maar nog steeds goed) motorische ontwikkelingsmatrix en het tekenen op het whiteboard 'waar speelde jij buiten mee als kind' (maar dat had ook met mijn onbekendheid te maken m.b.t. de functionaliteit tekenen op whiteboard).
We hadden een plan van aanpak thuis uitgewerkt deze is niet echt besproken. Wel aan het einde besproken waar we mee gaan starten. Maar plan van aanpak niet echt doorlopen.
Wellicht lag het aan het tijdstip maar bij het gedeelte in de avond van Dr Monique L'Hoir vond ik het moeilijk om mijn hoofd erbij te houden. Het was naar mijn mening veelal een monoloog met weinig/geen interactieve werkvormen.
zie antwoord hierboven
Zie boven. Ik vond de informatie vooraf niet al te duidelijk. Er is heel veel informatie en het was niet duidelijk wat je nu echt voor de train-de-trainer moest doen. Veel informatie kan ervoor zorgen dat de informatie die relevant is uit het oog verloren wordt.
zie hierboven
zie hierboven. wel moet ik zeggen dat het héél veel is in 2 dagen. het moet nu eerst bezinken en dan kan ik er mee aan de slag. maar kan me voorstellen dat ik dan nog met vragen zit, die tijdens de training niet bij me naar boven zijn gekomen.
Als je ‘oneens’ hebt ingevuld, graag een toelichting
Het is mij nog niet helder hoe ik dit ga implementeren voor mijn gastouders.
Omdat ons beleid al stevig staat en we een duidelijke visie hebben op de onderwerpen die in de scholing besproken worden, moeten we even bekijken hoe we de training vorm kunnen geven. Ik ben bang dat het anders voor mijn team veel als herhaling voelt en dan willen we voorkomen. Hier zal ik samen met Manon dus even voor gaan zitten en goed gaan bekijken hoe we het het beste aan kunnen pakken.
Toelichting:
absoluut! Niks gemist dus dat zegt genoegd
Absoluut. Heel goed werkbaar!
Alleen de avond vond ik wel pittig. Liever 2 langere dagen zonder de avond.
Alles was gelukkig duidelijk en de mix van doe en denk activiteiten was ook prima zo
Ben blij dat ik deze online gevolgd heb, natuurlijk zou fysiek nog meer indruk maken, of een moment van ontmoeting bij een terugkoppeling. De combi online en fysiek is voor mij toch nodig om echt impact te maken.
Best veel stof voor de tijd die er was. En bovendien erg intensief doordat je continue naar een scherm kijkt. Echter had het onder de huidige omstandigheden niet beter gekund.
De beleving van de werkvormen is beter als het fysiek is. Dan blijft het beter hangen.
De dagen zijn omgevlogen, ik ben niet afgedwaald of afgehaakt tijdens de training.
De eerste gedachte was( het wordt vast veel zitten en luisteren) maar dat viel reuze mee. Er is goed nagedacht over hoe je toch online een actieve leuk training kunt volgen.
De energie van Yrsa was geweldig en deskundig in trainerscapaciteiten. Soms ging ze erg snel. Ik was ook liever door gegaan, dan eerder stoppen door het mooie weer. Mooi weer komt wel vaker, deze training niet.
De energizers tussendoor waren prima, en het contact middels zoom prima
de mevrouw was erg actief en enthousiast. Tussendoor bewegen was erg fijn. Door de voorbeeldvideo's in de praktijk kon je toch zien hoe je het in de praktijk wel uit zou kunnen voeren.
De online training was goed te volgen en was door de actieve werkvormen goed en leuk in elkaar gezet. Het zorgde ervoor dat je de aandacht er goed bij kon houden en je kon blijven concentreren.
De online training was goed te volgen online. Het maakt het wel afstandelijker. Om de werkvormen toe te passen zou ik het liever fysiek hebben gedaan dan leeft het meer en kan je de sfeer beter proeven
De training was zeker leuk opgezet maar ik vond het wel een behoorlijke belasting om zo lang achter de computer te zitten. Niet iedere spreker heeft naar mijn mening de kwaliteiten gehad om de online versie ook boeiend te maken / houden waardoor sommige onderdelen voor mij minder boeiend waren. En blijft op deze manier natuurlijk altijd jammer dat je de andere cursisten niet reallife ontmoet, vaak komen in pauzes de leukste gesprekken en die mis je nu.
De training werd zodanig vorm gegeven dat het voor mij voelde alsof het een fysieke training was
De trainster gaf mij positieve energie en bracht dit ook letterlijk over. Ze was enthousiast en stond open voor interactie heel fijn vond ik dit. Erg leuke training!
Dit is een minder grote drempel en daarom vind ik het onwijs fijn dat de training nu ook daadwerkelijk online te volgen is.
Door de breakout rooms en actieve momenten en voldoende interactie bleef het interessant
Echt knap hoe Yrsa de training gedaan heeft. Super enthousiast en activerend!!
Een fysieke training heeft wel mijn voorkeur, maar als alternatief was het heel goed te doen, vooral ook door de enthousiaste, levendige Monique die er veel activerende werkvormen tussendoor deed!!
Er was voldoende variatie qua inhoud en afwisseling qua werkvormen waardoor het online zeer toegankelijk en aantrekkelijk was om te volgen.
Er werd op hoofdpunten getraind; er varen veel visuele voorbeelden van hoe het fysiek wordt vormgegeven.
Erg fijn om het zo gedaan te hebben. Gewoon vanuit huis in vertrouwde omgeving. Geen reistijd. ik heb niet gemerkt dat ik door de online versie minder heb geleerd.
Erg knap omgezet naar een digitale training! Complimenten:
Fysiek blijft mijn persoonlijke voorkeur hebben. maar het was zeker een prima alternatief in de Coronatijd.
Fysiek is natuurlijk altijd leuke en aansprekender. Ik zag een beetje op tegen de online versie maar die is mij alles meegevallen! Ik vond het heel erg leuk om aan deel te nemen en ga er zeker iets mee doen. Alleen daar loop ik ook weer tegen het online gebeuren aan wegens Corona. Nog even uitvogelen hoe ik dat vorm ga geven en de gastouders daarin mee krijg.
Fysiek is toch altijd anders. Wellicht had je dan toch iets meer tijd gehad voor bepaalde opdrachten. Toch was dit online erg leuk, uitdagend en prima als goed alternatief te noemen.
Fysiek lesgeven zal voor mij beter werken. Maar al met al was het prima vol te houden. Maar dat had ook te maken met de enthousiasme van de docent
Fysiek was het denk ik nog leerzamer geweest. De online training gaf mij wel nieuwe inzichten hoe ik in mijn hedendaagse werk online trainingen actiever kan maken.
genoeg afwisseling alleen dag 1 is echt te lang.' Ook de spreekster op avond 2 was interessant maar vond ik niet voldoende relavant.
Geweldig om op deze manier tips mee te krijgen hoe je een online training goed en interessant kunt vormgeven.
Goed in elkaar gezet en het werkte prima via Zoom.
Goede vervanger hoewel je bij een fysieke bijeenkomst beter beeld nog kan vormen denk ik hoe je eigen handelen voor een groep zal zijn.
het alternatief is prima, maar live lijkt me fijner het zelf online aanbieden van deze cursus is denk ik niet aan mij besteed
Het ging goed, ook de combinatie met tussendoor pauze en even wat anders te kunnen doen. Daarbij denk ik dat je online beter bij het onderdeel kan blijven, in een groep kan het al snel over iets anders gaan.
Het is een goed alternatief om de training alsnog te kunnen volgen. Maar ik kon wel merken dat ik tijdens de tweede dag minder goed mijn aandacht erbij kon houden omdat de eerste dag een hele lange dag is met veel info.
Het is een prima alternatief in deze tijd, echter gaat mijn voorkeur uit naar fysieke bijeenkomst gezien de contacten die je op doet en het ervaren van activiteiten e.d.
Het is prima gegaan en gedaan. Voor mij zou een fysieke bijeenkomst fijner zijn qua samen komen en interactie.
Het online volgen van de training is me erg mee gevallen. Het is online wel van belang dat het enthousiast gebracht wordt en dat je iedereen erbij blijft betrekken. Dit was bij het stukje van het RIVM en het Voedingscentrum helaas niet zo maar alle overige onderwerpen/sprekers gaven hier heel goed vorm aan. Ik zag in eerste instantie op tegen het volgen van een training online maar hier kom ik toch van terug. Vooral Monique Hampsink en Monique L?Hoir brachten alles met veel overgave en enthousiasme en wisten me van begin tot eind te boeien.
Het was duidelijk en heb het als prettig ervaren.
Het was een prima training zo maar toch jammer om elkaar niet echt te ontmoeten. Dan zou je ook tijdens pauzes nog informatie uitwisselen.
Het was nu heel to-the-point, wat prettig was. De fysieke training laat je meer ervaren hoe het is om een training te geven, en om de oefening te doen. Voor een denker, ging het soms wat te snel of te beknopt.
Het was prettig dat er tussendoor steeds oefeningen en energizers gedaan werden.
Het was wel heel intensief, vooral de maandagavond.
Het was zeker een prima alternatief, zeker met de break out rooms. Ik denk dat het fysieke deel meer sparren en inspireren samen oplevert.
Het werd fijn gegeven, veel energizers waardoor je niet wegzakte. Ik heb ervan genoten.
Hij was zeker zo goed te volgen.. wel denk ik misschien dat hij fysiek nog mooier is.
ik denk dat als hij fysiek gegeven wordt je wel nog meer kunt uitwisselen met elkaar en je elkaar wat beter leert kennen, dat vind ik persoonlijk fijner. maar ik heb deze cursus als zeer prettig ervaren
Ik denk dat het fysiek nog veel leuker is, maar Monique geeft heel fijn online les dus zeker een prima alternatief!
Ik denk dat je hierbij zelf meer gefocust bent dat de fysieke training. Het is rustiger om je heen en je kan je in de pauze echt even terugtrekken
Ik denk dat Yrsa en Monique een héle leuke training hebben neergezet en door hun enthousiasme en goede coachingskills iedereen er goed bij hebben kunnen houden/enthousiast hebben gemaakt. Ik denk echter dat het een gemis is dat we elkaar als professionals niet hebben ontmoet; er was nu weinig tijd voor het uitwisselen van ervaringen, wat juist erg waardevol kan zijn. Omdat het nu helaas niet anders kan door Corona, snap ik dat dit het beste alternatief is. Ik zou er dan echter over na denken de informatie toch iets meer uit te smeren over nog een extra dag misschien, zodat er meer ruimte voor uitwisseling en verdieping komt.
Ik denk wel dat de fysieke training ook heel leuk was geweest. Vooral om dan de Energizers anders te ervaren.
Ik geef nog steeds de voorkeur aan een fysieke training. enerzijds zit je in een andere omgeving, wat minder storing geeft van mensen die thuis ook rondlopen. Daarnaast heb ik het idee dat je bij pauzes makkelijker in gesprek komt met anderen. nu ging iedereen zo'n beetje zijn eigen gang.
Ik had het leuk gevonden om elkaar fysiek te zien, dat maakt toch dat er op een andere manier interactie is en meer ruimte om onderling dingen te bespreken. Het gaat spontaner.
Ik heb de vraag over mijn verwachtingen beantwoord met ?enigszins oneens? omdat ik een hard hoofd had in het online karakter van de cursus. Maar het viel me ontzettend mee! Ik gebruik activerende werkvormen nu ook tijdens mijn online lessen in havo 4 en 5, erg leuk!
Ik heb geen vergelijking met de fysieke training. Ik vond het heerlijk om het vanuit huis te doen en dat dit geen extra tijd kostte om te reizen.
Ik heb van de online training zelf handvatten gekregen om in de corona tijd de medewerkers te stimuleren en te coachen.
Ik hink een beetje in het midden! Ik denk dat deze vorm inhoudelijk geen verschil kent met de fysieke training, en doordat deelnemers niet fysiek bij elkaar zitten de tijd efficiënter gebruikt kan worden, maar aan de andere kant mis je daardoor een stukje kruisbestuiving en is het fysiek (veel zitten) en daardoor ook qua concentratie belastend. Ook heb ik de indruk dat niet iedereen even betrokken was. Dit valt in de fysieke training meer op. Vooral de woensdagavond was qua concentratie zwaar. Te meer omdat deze trainer minder variatie in haar wijze van werkvorm had, en naar mijn mening een betere ?kapstok? nodig heeft om alles evenredig aan bod te laten komen.
Ik vind het een heel goed en afwisselend concept. ook al was alles online bleef het je boeien.
Ik vond dat alles erg goed werd uitgelegd en door de verschillende thema's te doorlopen is naar mijn idee alles besproken.
Ik vond dit prima voor nu, wel ben ik zelf meer van het fysiek en omdat ik het ook erg prettig vind om mensen te zien.
Ik vond het een prima alternatief, alleen je mist de vibe een beetje om je 2 dagen helemaal hier mee bezig te zijn. Nu toch sneller wat afleiding van buitenaf en minder het helemaal onder gedompeld zijn in deze materie.
Ik vond het een superalternatief. Het was prima te doen en om toch in groepjes te brainstormen. Klasse opgelost!
Ik vond twee dagen achter elkaar de hele dag online erg veel. misschien een idee is het om er een dag tussen te laten zitten.
Ik zag er wat tegenop om de training online te gaan volgen, maar het is met echt meegevallen. Ik vond het heel goed te doen. Wel vond ik het soms wat lastig om me te mengen in het geheel (zoals ik bij punt 8 aangaf), maar dat kan ook met mijn persoonlijkheid te maken hebben. Want iedereen die een hand op stak werd gezien en kreeg de gelegenheid om iets te zeggen of te vragen.
Ik zag op tegen een online training, maar dat is me alles meegevallen. Wat ik wel heb gemist is de 'wandelgang', d.w.z. dat je in de pauzes even kunt kletsen met je medecursisten.
ja de training was goed opgebouwd en ik denk dat alle leerstof en kennis er wel is in verwerkt. alleen de techniek was soms een beetje spelbreker, de verbinding liep soms trager. maar al met al was dat geen grote belemmering.
Ja, buitengewoon! Ik vond het knap dat zo'n tweedaagse training op de computer zo interactief kan zijn en echt een training kan neerzetten. De opdrachten waren ook goed te maken en er was voldoende interactie.
Ja, het is een goed alternatief, al zou ik zelf de voorkeur geven aan een spreiding over 3 dagen. De 1e dag was te doen, maar ik vond de beeldschermtijd echt veel te lang. (9 uur in totaal). Het was een XL digitale dag die ik niet helemaal vind passen in de visie van Gezond Kinderopvang. De 2e dag was goed te doen en voelde daardoor ook beter. (9.00 - 16.30 uur)
Ja, ik vond het zeker een prima alternatief in deze tijd, maar ik had de training alsnog liever wel fysiek gevolgd. Ik denk dat de interactie/ervaringen uitwisselen/verder verdieping onderling daarmee nog beter tot stand was gekomen.
Jammer maar niks aan te doen. Goed alternatief
Je kon het prima online volgen. Soms was de internet verbinden een dingetje bij een aantal mensen maar dat mocht de pret niet drukken.
je leert elkaar tijdens de fysieke trainingen beter kennen doordat je meer met elkaar in een ruimte zit. maar dat doet niet af aan de manier hoe de online training verlopen is.
je mist toch het groepsgesprek
Jullie hebben met de mogelijkheden van nu een leuk en boeiend geheel neergezet. Echter vind ik de fysieke trainingsmomenten wel echt een meerwaarde hebben om makkelijker onderling contacten te leggen en de actieve werkvormen meer zelf uit te voeren.
Live was leuker geweest, maar het was prima te volgen!
Maar om zelf als trainer aan de slag te gaan lijkt me de fysieke scholing wel fijner. Ik heb geleerd dat een hoop dingen wel online kunnen, maar heel veel werkvormen werken beter in een fysieke bijeenkomst. Tijdens onze tweedaagse was er veel aandacht voor enegizers waardoor het online volgen van de training veel fijner was. Tijdens de verdiepende modules was dit wat minder waardoor het intensiever was om dat stuk van de training te volgen.
Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar een fysieke training, maar het viel me zeker niet tegen. Er was een goede balans tussen luisteren en actiever bezig zijn.
Mis het fysieke bij elkaar zijn tijdens zo'n training. Vindt online wat moeizamer.
Miste het samen zijn en het turen naar het beeldscherm is wel hee erg lang. De dagen mogen dan in bv in meerdere ochtende
Natuurlijk werkt het fijner real life, maar ik moet zeggen dat het online werken ook echt wel zijn voordelen heeft.
Natuurlijk zal een live training meer kunnen bieden, maar dit was een prima alternatief. Qua informatie heb ik niet het gevoel iets gemist te hebben. De actieve werkvormen zullen in de praktijk waarschijnlijk net iets leuker zijn geweest.
Nooit weer anders doen. .je focust je nu op de onderdelen. En anders staat je focus de hele dag aan.
Omdat de fysieke tweedaagse nu minder mogelijk is, is het een prima alternatief. Maar mijn voorkeur zou toch uitgegaan zijn naar een fysieke bijeenkomst. Met name om meer tijd te hebben om kennis en ervaringen uit te wisselen, ook tijdens de pauzes.
Ondanks dat het online was, deden we veel samen in groepjes en kwamen we in beweging door de energizers.
Online blijft behelpen tov fysiek, maar was nu een goed alternatief
Online is een goed alternatief. Fysiek is voor mij wel prettiger, het is dan makkelijker contact maken met de mede cursisten en er is meer ruimte om oefeningen in de praktijk te doen. Groot voordeel is wel dat er geen reistijd was
Online was op zich heel goed te doen. Met name door de energizers. Maar de dinsdag was wel een te lange dag achter een beeldscherm. De avond vond ik te veel, dat had ik liever met een extra dagdeel overdag gedaan.
Online zal altijd anders zijn dan fysiek, maar ik vond het twee hele leerzame dagen. De invulling was afwisselend en interactief. De kennis is terug te vinden in de e-learning en online veel geleerd over de werkvormen.
Ook al was de uitleg en het enthousiasme van de trainster perfect, mijn inziens gaat niets boven een fysieke training. Lichaamstaal zegt zo veel meer dan alleen een gezicht. Ik zal altijd blijven kiezen voor een fysieke training wanneer die keuze er is. Eerlijkheidshalve heeft het me wel over een ?digitale drempel? geholpen.
Op deze manier werd ook duidelijk hoe we zelf deze training eventueel ook online zouden kunne geven. In de pauzemomenten zou je bij een fysieke training veel meer contact met je mede-cusisten hebben.
Persoonlijk had ik deze training liever fysiek gevolgd
Super goed vorm gegeven, al missen we de praktijk natuurlijk wel. Maar goede oplossing zo
Tijd ging snel, veel afwisseling
Tweede dag waren er lange gedeelte waar je veel moest luisteren. Door de online training was de focus wel moeilijk erbij te houden
vermoeiender en je mist het contact tussendoor met anderen en de trainer.
Via Zoom waren er genoeg opties om het net zo interactief te maken als bij een fysieke training.
Vind het toch prettiger om fysiek met mensen bezig te zijn. Je voert de spellen dan ook zelf uit en weet je hoe de deelnemer zich voelt die aan deze spelvorm mee doet. Je kunt dan ook beter verschillende ervaringen uitwisselen met je collega cursisten.
voor mij misschien toch beter geweest om hem fysiek te volgen. Nu thuis toch nog druk met de dagelijkse bezigheden erbij en dat was veel samen
Vooraf zag ik er erg tegenop en achteraf is het me niet tegen gevallen. Echter ik blijf van mening dat het niet geheel een passend alternatief is zoals ik ook hiervoor al heb opgeschreven. De theorie is prima en de opdrachten waren ook goed te doen i.s.m. de andere kandidaten. Echter ik heb echt de praktijk gemist, de binding met de andere kandidaten is ook minder en het spreken doe je minder snel doordat het online is. Tevens zit je niet in de sfeer waar je normaal wel in zit. Ook vind ik het lichamelijk en geestelijk gezien dat de 1ste dag te lang is om digitaal bezig te zijn. Wel wil ik ook aangeven dat jullie er op zich wel goed over nagedacht hebben!
Voorkeur gaat toch uit naar fysiek. Online was de eerste keer en vond ik toch nog wat ongemakkelijk. Scheelt wel de enorme reistijd vanuit het zuiden van het land.
Was beter omdat je niet hoeft te reizen en je beter kunt concentreren
was blij dat ik op deze online manier toch in deze tijd van het onderwijsjaar kon deelnemen. mooie voorbereiding op volgend jaar als ik de lessen ga geven, en had nu mooi de ruimte en de tijd om de tweedaagse in te plannen tussen mijn werkrooster in
Zeer gevarieerd en goed te volgen online
Zeker een prima alternatief! Ik denk dat ik niets gemist heb. het werd met zoveel enthousiasme en duidelijkheid vertelt!
Zeker! Ik vond het een goede oplossing. De training is goed gegeven online. Er waren genoeg opdrachten die je tussendoor kon uitvoeren waardoor je toch goed bezig was. Ook de energisers hierbij werkte heel goed!
zoals ik al eerder benoemd heb, vind ik het zelf prettiger om lijfelijk aanwezig te zijn. ik heb zelf een gehoorprobleem, wat de training online volgen een stuk pittiger maakt.
Hoe heb je de meerdaagse online train-de-trainer ervaren?
Actief, gezellig, leerzaam, betrokken en uitgedaagd om interactief bezig te zijn. Doordat de roer over werd gegeven aan de participanten.
Al met al ben ik zeer tevreden over de training. het werkt goed om aan een online training via Zoom deel te nemen. de hele groep was ook behoorlijk gedisciplineerd in het gebruik van en de omgang met de werkwijze van geluid af, naar een break-outroom en op tijd weer terug te zitten achter de computer.
Als een heel zinvolle, interessante en leuke training.
Als een hele inspirerende cursus, waardoor ik snel aan de gang wil binnen mijn eigen organisatie. Met name door het geven van de scholingen, maar ook door het gaan maken van een beweegbeleid voor alle leeftijdsgroepen.
Als een succes!
Als erg inspirerend en leerzaam, heb er vele van opgestoken en heb zin om er mee aam te slag te gaan.
Als erg leuk! Ik heb er veel energie van gekregen. Nu ben ik aan het bekijken en bedenken hoe ik het vorm ga geven binnen het kinderdagverblijf waar ik werk.
als erg positief!
Als heel fijn en prettig. Heel veel geleerd in die 2 dagen en we hadden een leuke groep mensen. Vooral Monique die de leiding had is gemaakt om dit werk te doen. Een dikke 10 voor haar
Als heel leuk! Lekker actief tussendoor en heel leerzaam
Als heel prettig. Ik heb veel handvatten gekregen, die ik zowel voor deze training als in mijn dagelijkse werk kan toepassen
Als heel waardevol en ik heb er veel energie van gekregen om aan de slag te gaan binnen mijn organisatie. Monique is een super energieke, creatieve trainster.
Als zeer positief met veel 'eye-openers' en voldoende interactie onderling. De trainer gaf de kaders duidelijk aan en de ruimte om te kunnen 'leren' was zeker aanwezig.
Als zeer positief! Enthousiaste trainer(s) Zeer gevarieerd met leuke spelvormen. Genoten!
BOVEN VERWACHTING!
Dat heb ik als positief ervaren. Het was heel leerzaam en leuk om de training te mogen volgen.
De 2 dagen zijn echt omgevlogen. Ik vond het super leerzaam en erg leuk om het zo mee te mogen maken. Het was goed te volgen. Complimenten aan de docenten, het bleef boeiend, de hele tijd.
De tijd ging verrassend snel, fijn dat de nadruk ligt op wat goed gaat en dat de verwachting van kleine stapjes in veranderen de meeste kans op succes geeft. Goede inzichten gekregen tijdens alle onderdelen.
De uitleg en het enthousiasme van Yrsa hebben er wel voor gezorgd dat er veel is binnengekomen. Om het nu in de praktijk te gaan brengen is nog een klus. Het is erg veel informatie om over te brengen. Onder deze omstandigheden was het wel fijn om toch deel te kunnen nemen. Normaal leer je ook nog veel in de pauze's, de break-out rooms hielpen hier ook wel mee.
Dit was de eerste keer dat ik een online cursus heb gevolgd. Ondanks dat we allemaal op afstand achter een scherm zaten was er genoeg fysieke beweging en interactie. Vooral de energizers zorgde er voor dat iedereen weer even op scherp werd gezet en ook vooral met een lach weer door ging. Ik heb er veel ideeën en inspiratie uit gehaald en handvaten om dit vol positieve energie vorm te gaan geven binnen onze organisatie. Dankjewel!!
Duidelijk en overzichtelijk.
Een hele dag achter een pc is wat minder. Ik doe liever fysiek mee maar voor alternatief was het allemaal prima en duidelijk en zeker een goede backup
Een leuke en activerende training om meer met een gezonde leefstijl bezig te zijn en enthousiast te raken om dit over te willen brengen op anderen/collega's/ouders.
Energiek, waardevol, ontzettend leuk!
Enthousiast
enthousiast, duidelijk en persoonlijk
Erg goed!
Erg inspirerend, wel een wervelstorm aan info. Ik moet eerst alles even weer rustig doorlezen en een programma en tijdlijn voor mezelf maken over de vervolgstappen.
Erg leerzaam en leuk! We hadden een leuke gemotiveerde groep en een enorm goede trainster.
Erg leuk en leerzaam!
Erg leuk. Vol. Praktisch. Energiek. Huis van beweging leuker dan de gast sprekers!
Erg positief, de tijd ging snel. En er werd veel aandacht geschonken aan elk individu
Erg zinvol. Ik ben erg enthousiast om de training zelf te gaan geven. Wel heb ik geleerd dat onze organisatie al heel veel doet en heeft vastgelegd. Maar ook dan kan ik nog veel verdieping geven aan ons beleid en de manier hoe ik trainingen moet geven. Het was dus erg leerzaam.
Fijn & heel waardevol, nuttig
fijn open communicatie en verschillende werkvormen
fijn, alleen dag 1 was wat lang
Fijne training en goed vormgegeven met deze middelen
Gezellig en leerzaam maar te lange dag (Denderstreek dag)
goed
Goed maar wel pittig.
Goed, doordat er veel afwisseling in zat. Ondanks dat ik het werken achter de computer gewend ben, vind ik dit toch intensief. Door de pauzes tussendoor, energizers afwisseling van groepen en opdrachten, bleven we scherp en ging de tijd snel voorbij.
Goed, maar ondank de beweeg oefeningen vond ik het wel een lange zit
Goed, prettige trainster. leuke gastsprekers en respectvolle club
Heel erg goed! Ik ben helemaal enthousiast over de training! Ik vond het een erg boeiend de training waardoor je goed bij de training bleef. Ik heb veel informatie verzameld en veel nieuwe ideeën. Ik heb een andere kijk op gezondheid en ben er nog meer bewust van geworden. Het is een traing die voor veel pm?ers boeiend is en belangrijk om te krijgen.
Heel erg prettig. Monique is een mega enthousiaste trainer die goed haar cursisten kan lezen. Het beeld wat ze bij iedereen heeft lijkt goed te kloppen. De informatie was helder en goed gedoseerd. Fijne twee dagen..
Heel goed. Goed over nagedacht. Fijn dat er okk veel actieve momenten waren
Heel goed. Het was prettig dat er regelmatig fysieke activiteiten waren en opdrachten tussendoor. Zo blijf je bij de les. Afgezien van maandagavond waren de lessen ook mooi compact, en steeds op tijd afgerond. Met name de tools om de kennis over gezonde leefstijl door te geven aan mijn werknemers, zijn me veel waard! De training ging gelukkig vooral daarover, en minder over wat wel/niet gezond is. Dat laatste is, denk ik, al grotendeels bekend.
Heel inspirerend. Het heeft me aan het denken gezet over mijn eigen leefstijl, mijn rol in de opvang en die van mijn collega's. En ik kan nu aan de slag met de scholingen binnen mijn organisatie om gezamenlijk het beleid naar gezonde kinderopvang toe te passen.
Heel leerzaam, kundige mensen, veel humorv
Heel positief! Het was een hele leuke, leerzame, praktische training. Een training die ik zeker zou aanraden
Heel positief, goede afwisseling in het programma. Maar ook erg intensief.
Heel positief. Veel uitgehaald dat wij kunnen gebruiken m.b.t. interactie met de collega's, hoe je samen een gezonde kinderopvang kunt creëren en ook kennis en praktische toepassingen. Mooi stuk vond ik ook dat de basis is dat mensen naar zichzelf kijken, wat zij belangrijk vinden en wat zij doen. En vanuit daar kijken naar de kinderopvang en de ouders, kinderen. Ik vond het stuk dat het RIVM, VeiligheidNL enz. een stuk vertelde ook erg interessant. Een stukje verdieping. Mooie afwisseling.
Heel prettig! Eigenlijk was het vanaf het begin af aan al gezellig en voelde het als een veilige leeromgeving (ondanks je niemand echt kent). De sfeer was goed.
Heel prettig, fris, heb er zin in! Duurde wel lang maarwas goed te doen door de aanpak en mijn interesse in dit onderwerp
Heftig en zwaar. We kregen veel informatie, waar ik tot op heden nog zoekende mee ben. Ik moet voor mezelf nog even handvaten creëren, zodat het toepasbaar is in de praktijk.
Hele fijn, fijn om naar te luisteren en kijken. Bleef mn aandacht vasthouden. prettige manier van lesgeven/coachen
Het is omgevlogen. En ik ben er zelf heel erg enthousist door geworden en kan niet wachten om mijn team ook hierin mee te nemen.
Het was de eerste dag erg intensief met ook nog de avond erbij
Het was een zeer afwisselend programma qua werkvormen en qua inhoud. Inhoudelijk is er veel informatie gegeven.
Het was erg leerzaam en het werd op een hele leuke, enthousiaste manier gebracht.
Het was erg leerzaam. Het was veel informatie maar goed te verwerken, vooral alle voorbeelden en van elkaar leren was erg leuk. je kan merken dat in de verschillende soorten kinderopvang er toch anders met dingen om gegaan wordt.
Het was veel en lang. Maar goed te doen. Het is fijn dat deze training online te volgen is. Als ik hier twee dagen voor weg geweest was, was het lastiger te combineren.
Het was veel. Toch ook te doen. Veel geleerd, interessant en genoeg afwisseling
Ik ben er erg enthousiast over en vond het heel interessant. ik heb zin om er mee aan de slag te gaan en ik ga verschillende werkvormen ook zeker op andere momenten inzetten.
Ik had het fijner gevonden als de eerste dag in 2 dagen was ingedeeld. Ondanks alle pauzes en verschillende werkvormen was het fysiek best zwaar van 9 tot 21.
Ik had niet verwacht een echt groepsgevoel te krijgen door middel van online training. Alle complimenten hiervoor ook aan onze hoofdtrainster.
Ik heb de training ervaren als zeer motiverend en stimulerend. Zoveel nieuwe dingen gehoord, gezien, gelezen die onze kinderopvang nog veel gezonder kan gaan maken. Ik ben nu de coach geworden, maar kan ook zeker nog binnen onze stichting deelnemer zijn van zoveel leuke werkvormen en samenwerkingsopdrachten.
Ik heb enorm veel geleerd op het gebied van gezonde kinderopvang en ook qua technieken in het geven van trainingen. De inhoud van training was erg toegankelijk en de manier hoe de training werd gegeven zorgde voor een constante motivatie. Ook de afwisseling in sprekers vond ik prettig alhoewel niet iedere spreker even sterk was. Vooral het stukje van het voedingscentrum vond ik weinig toegevoegde waarde hebben.
Ik heb er echt van genoten en veel kennis opgedaan. Het was goed te doen. Alleen wat ik al eerder schreef het avond programma was voor mij te theoritisch en daar mocht wel meer afwisseling in komen zeker omdat de dag al aardig lang was en veel informatie verwerking op 1 dag.
Ik heb gemerkt dat erg afhankelijk was van het enthousiasme en waarschijnlijk de ervaring van de trainster.
Ik heb het als zeer positief ervaren. Het was veel zelf doen, overleggen, brainstormen. Dus gelukkig niet steeds alleen maar passief luisteren.
Ik heb veel kennis opgedaan en ideeën aangereikt gekregen om de diverse modules met collega?s in te kunnen zetten bij interne trainingen, super! Het is wel heel erg lang achter een beeldscherm zitten! De eerste dag van 9.00 tot 21.00 uur, eigenlijk te lang.
Ik heb veel kennis opgedaan en vond het een prettige manier van leren.
Ik vond de online training erg interessant, leerzaam en prettig. Gek dat je, ondanks het feit dat je niet fysiek bij elkaar zit, toch een groepsgevoel ontwikkelt. Ik denk wel dat het succes van zo?n training erg afhankelijk is van degene die hem geeft. Monique en Yrsa hebben dat erg goed gedaan. Van tevoren leek 2 dagen achter de laptop een nagenoeg niet vol te houden opgave, maar in de praktijk waren de werkvormen erg afwisselend en actief, en door de energizers en pauzes zat je ook niet te lang achter elkaar. Dus prima te doen.
ik vond de trainer heel enthousiast. Complimenten
Ik vond het een erg leuke en leerzame training.
Ik vond het een erg leuke, interessante en leerzame cursus. De training werd met heel veel enthousiasme gegeven. Er was een goede afwisseling in theorie en werkvormen, waardoor de training goed te volgen bleef en je de aandacht er goed bij kon houden. Ik ben zeer positief over deze training, ondanks dat deze online werd gegeven.
Ik vond het een hele leuke training en de dagen vlogen voorbij.
Ik vond het een leuke leerzame training
Ik vond het een verrijking voor mij zelf. Ik heb zoveel geleerd in twee dagen, dat het kleine beetje onzekerheid nu helemaal verdwenen is. De afwisseling met opdrachten en informatie was goed gedoseerd. Mede door de gasten die aansloten. Ik vond de samenwerking met diverse mensen ook erg leerzaam. Iedereen respecteert elkaar en helpt elkaar. Het was een ontspannende setting die erg veilig voelde voor mij.
Ik vond het een zeer leerzame training en een mooie manier om ervaringen uit te wisselen. Voor mij geldt wel dat ik het op den duur lastig vind om mijn aandacht erbij te houden omdat de eerste dag een hele lange dag was met veel info en indrukken.
Ik vond het erg interessant en leuk en ben er zeker gemotiveerd door geraakt! Zie overige blokken voor mijn aanvullingen/dingen die ik heb gemist.
Ik vond het leuk en leerzaam
Ik was al enthousiast, en ben nog enthousiaster geworden. Dat lijkt me een prima teken! Het was lekker gevarieerd en we hadden een leuke groep die allemaal enthousiast meededen.
In eerste instantie was het super spannend en de uren leken te lang om achter een schema te zitten. Maar het super fijn en leuk. Zeker een aanrader!
Inspirerend en voldoende balans tussen informatie en praktijk
Inspirerend, enthousiast, en zin om er mee aan de slag te gaan.
Inspirerend, erg vermoeiend en erg enthousiast. Dus prima, alleen mis ik een diepere connectie met de andere deelnemers en de gehele vibe die je hebt als je twee dagen met z'n allen bij elkaar bent.
interessant, afwisselend, leuke enthousiaste trainer. De dame van de GGD op maandagavond had voor mij geen meerwaarde.
Je bent wel moe aan het eind van dag 2, maar verder prima. Ik zou alleen niet een avond doen. Dit is eigenlijk een te lange dag.
lang online zijn en oplettend zijn kost best wat energie
Leerzaam en leuk maar op sommige bij sommige sprekers ook langdradig. Nogmaals ik vond de lange tijd achter de computer erg belastend, ik zou eerder voor een 2,5 dag kiezen zodat dag 1 iets korter kan
Leerzaam maar wel ook zwaar doordat je toch veel achter de computer zit.
Leerzaam: het lijkt mij heel fijn om meer met de activerende werkvormen onderwerpen te bespreken, dus die zal ik zeker toepassen. Ook was het leuk om van elkaar te horen hoe onderwerpen opgepakt worden en daarmee van elkaar te leren. De training gaf plezier en energie om verder te bouwen aan een Gezonde kinderopvang.
Leuk en interessant!
Leuk!, Veel! Yrsa straalt veel energie uit! Werkt/praat met passie over haar vak! Mooi om te zien en mee samen te werken
Leuk, eerste dag was erg lang en intens, ik had liever dit training verspreid en korter gewild.
Leuk, positief, de maandag wel erg lang vooral in de avond uren na het avond eten, leerzaam en vooral uitdaging gevonden om deze cursus te gaan inzetten om mijn collega's ook zo te kunnen inspireren zoals deze cursus mij heeft geïnspireerd. Een hele grote dankjewel aan de trainster van deze Cursus, Ysra.
Leuk. Alleen tweede dag had ik wel meer inhoud willen hebben over voeding voorbeelden. Was de kennis die ze gaf, maar die hadden we vantevoren ook kunnen inlezen. Meer verdieping. Was een beetje beneden niveau met anderen verdiepingen
Met veel enthousiasme is deze training gegeven. Die enthousiasme is bij een online training erg nodig om erbij te blijven. Het was leuk en leerzaam met leuke mensen.
over het algemeen heel goed en inspirerend. de cursus is echt van toegevoegde waarde op onze bso denk ik
Pittig, intensief maar erg leuk
Positief erg snel voorbij gegaan veel nieuwe ideeën opgedaan en ervaringen kunnen uitwisselen.
Positief verrast. Boeiender en leerzamer dan verwacht. Niet zomaar een cursus. Leuke aanvulling op mijn al afgeronde leefstijlcoach opleiding
Positief!
positief, de trainer heeft mij enthousiast gekregen op de manier van vorm geven van de training!
positief, maar wel vermoeiend
Positieve, afwisselende training waar ik energie en inspiratie van heb gekregen!
Prettig
prettig, leuk, leerzaam, intensief
prettig, veel beweging, veel informatie
Prettig. In de avondtraining kregen wij info over wiegedood, dat vond ik wat minder relevant en ook hoe de docent dit vorm gaf.
prettig. Wel lange dagen. Alle informatie was erg interessant waardoor je aandacht er wel bij bleef. Fijn dat je zelf ook in beweging wordt gezet tussendoor.
prima
Prima , duidelijke uitleg. Sommige lezingen waren iets minder en duurde te lang andere lezingen waren heel pakkend
Prima, ontzettend fijne trainster.
Prima, veel stof en lang achter de computer, daardoor wel vermoeiend
Prima. Het tussendoor bewegen vond ik ietwat kinderachtig.
Prima. Voldoende geleerd, hoede handvaten gekregen.
Super enthousiast, veel leerstof, leuke methode.
top
Trainer was ontzettend goed. Eerste dag vond ik veel beter dan de tweede dag.
Twee dagen Zoomen was best intensief maar de dagen gingen ook wel weer erg snel voorbij, dit was wel een goed teken. Het steeds uit elkaar gaan in groepjes en verschillende opdrachten doen met elkaar maakte het erg divers en interessant. Ook de verschillende onderwerpen waarop in werd gegaan was erg prettig en voldoende.
Uitstekend
Uitstekend! Alles was perfect geregeld. Ook de voorbereidingsmailtjes waren helder en correct en riepen geen vragen op. Er zat lekker tempo in zonder dat het 'gehaast' voelde. Groep was zeer betrokken en de trainster bijzonder inspirerend. Gastsprekers geven extra dimensie aan het geheel. Het samenkomen in de breakout rooms erg prettig en nuttig (ervaringen uitwisselen). Interactieve training waarbij theorie gelijk toegepast werd middels werkvormen in praktijk. Erg leerzaam en functioneel
Vermoeiend, leerzaam, nieuwe technieken geleerd, prettig met mede cursisten
Vond het een leerzame training. Tijd vloog voorbij. Sommige onderwerpen hadden wat langer gemogen. Bijvoorbeeld voedingscentrum
Vondt het een inspirerende ervaring en zeer leerzaam heb er veel van opgestoken en ben erg enthousiast om aan de slag te gaan.
Zeer enthousiast vooral. Ze gaf veel voorbeeldjes en gaf ruimte voor de cursisten om ook voorbeelden te geven of vragen te stellen. Haar energie was aanstekelijk!
Zeer positief, de gekozen werkvormen zijn erg praktisch en sluiten goed aan
zie vorige feedback, heel positief dus!
Zoals hierboven aangegeven is het een lange zit, ondanks de ontspannings / bewegingsoefeningen die jullie er tussen door hebben gedaan. De 2de dag schoot er een oefening bij in omdat we anders met tijd tekort zaten wat heel begrijpelijk was, maar daardoor zit je wel veel achter de computer.
Dit zijn mijn belangrijkste verbeterpunten voor de online-train-de-trainer:
-
-
/
Aan de deelnemers vragen of zij een thema uitgediept willen zien voor de 2de dag of een eventuele vervolg.
Aanpassen aan android
agenda voor de dag even kort doornemen begin van de dag
Alle sprekers zo activerend krijgen als degene die de cursus leidde.
Alleen de bijeenkomst op maandagavond was erg lang en vermoeiend.
Andere gastspreker voor de avondsessie
Avond sessie interactiever
avondprogramma meer doen als luisteren
avondprogramma meer doen dan luisteren
Blijf zo enthousiastJ
Breakout rooms niet weg laten
Cursisten de training niet over laten nemen met het doel te beoordelen of zij voldoen aan de eisen om een training te kunnen geven. Als ik een cursus volg, dan ben ik in de rol van cursist en ik vind het dan heel lastig om ineens om te schakelen naar de rol van trainer. Ik bereid het liever gedegen voor. Het twee dimensionale aspect hielp daarbij niet mee. Voor mij was dit de tweede online training, dus ik moest hier nog erg aan wennen.
dag 1 inkorten of verdelen met dag 2
dag 1 te lang
Dag 1 was erg lang. In het vervolg wat inkorten of opsplitsen om alles uiteindelijk goed op te kunnen nemen en weer fris de beginnen de volgende dag
De 1e XL dag vervangen voor een kortere dag en wellicht kiezen voor 2 hele dagen en 1 ochtend.
de gastdocenten voor de verdiepingsmodules waren soms nog wat te veel aan het voorlezen, waardoor de aandacht nog wel eens verslapt.
De inhoud van de cursus en de voorbereidende opdrachten was ruimer van te voren toegestuurd krijgen.
De instaptoets was 'vaag'. De antwoorden die ik wilde geven, stonden niet bij de keuzes. Hierdoor heb ik antwoorden moeten geven die ik echt niet passend vond. Wellicht goed deze te herzien.
De mevrouw van maandagavond uitleggen dat het ook anders kan...
De training actief maken door beweging erin te brengen.
Die zijn niet van toepassing.
Een ander de woorden niet in de mond leggen maar motiveren tot zelf een oplossing te komen.
Eerlijk balans tussen BSO en KDV
eerste dag in twee delen (een cursus van 3 dagen inplannen)
Enige wat ik kan bedenken is dat het lange dagen zijn achter de computer dus misschien nog meer verspreiden over meer dagen...
Erg jammer dat juist de punten waarom ik o.a.l had ingeschreven onbelicht zijn gebleven, namelijk seksuele ontwikkeling en mediawijsheid. Had niet heel uitgebreid gehoeven, maar iets erin zou fijn geweest zijn.
Ervaringen en tips onderling delen
Externen 'moeten' het materiaal ook goed voor elkaar hebben
Ga vooral zo door Monique, je bent een topper!
Gastsprekers mogen de powerpoint presentatie meer loslaten en vanuit zichzelf vertellen. Lijkt ne boeiender.
geen
geen
Geen
geen eerlijk gezegd
Geen verbeterpunt, maar 10 mensen lijkt me wel zo wat het maximale aantal. Ik had bij ons de indruk dat niet iedereen even betrokken was, en die kans wordt groter naar mate de groep groter is.
Geen verbeterpunten
Geen verbeterpunten. Ga zo door
geen, Monique deed het super!
geluid van yrsa was wat blikkerig/ dof
heel veel info wijzer geworden
Het mag nog iets dieper ingaan op de kennis. Nu bleven we vooral aan de oppervlakte.
hoe werkt ZOOM ?? als jezelf online training wil geven, hoe deel ik scherm bijvoorbeeld
Huiswerk opdrachten niet altijd duidelijk, konden sommige dingen niet vinden
Huiswerkopdrachten niet altijd helemaal duidelijk (waar te vinden?)
Iets kleins. Bij de benodigdheden (voorbereiding) stond heel specifiek witte post-its en stiften. Uiteindelijk hebben we dit niet hoeven gebruiken.
Iets langer de tijd om met elkaar ideeën/ ervaringen uit te wisselen
iets meer tijd in break-out rooms
Iets meer tijd tijdens de opdrachten in groepjes
Ik heb eigenlijk geen verbeterpunten.
Ik heb geen verbeter punten
Ik heb geen verbeterpunten
Ik heb hier echt even over nagedacht, maar die heb ik. Enthousiast, uitnodigend, houdt iedereen alert en laat mensen ook in hun waarde. Ik heb veel van haar kunnen leren.
Ik kan op niks komen, ik vond het met alle technieken een geweldige prestatie om op deze manier een training te geven. En de aandacht erbij te houden van alle cursisten. Top gedaan!
interactief maken
Introductie van wie de training gaat geven en verschillende sprekers.
kennismaken andere participanten
Kijk goed wat het thema is voor de avond. Is er genoeg interactie?
Kortere sessies
Lastig om aan te geven omdat elk veranderpunt misschien wel nadelig gevolgen hebben. Maar digitaal vond ik de 1ste dag wel lang, dus die zou misschien verkort kunnen worden
leerdoel duidelijker omschrijven
Liever fysiek wanneer weer mogelijk
Meer aandacht voor de gastouderopvang
Meer aandacht voor online trainingen
Meer filmpjes Meer voorbeelden van pratijk
Meer handvaten aanbieden voor in de praktijk
Meer oefenen van de trainingsvaardigheden
Meer over bewegen
Meer ruimte voor verdieping. Nu voelde het soms als ?gehaast? en had ik het idee dat de gastsprekers echt onder tijdsdruk stonden waardoor ik wij als deelnemers mogelijk weinig ruimte voelden verdiepende vragen te stellen.
Meer rust, desnoods langer
Meer tijd voor de training
Misschien de training verdelen over3 dagen?
Misschien een betere tijdsverdeling maken en de digitale training over 3 dagdelen spreiden.
misschien kijken voor een extra ochtend i.p.v. de maandag avond na 19.00uur
misschien nog meer uitleg geven over hoe de je de cursus gaat geven. meer uitleg geven over de online omgeving voor de medewerkers die ik nu moet gaan scholen.
misschien verdelen over 3 dagen
Module gezond gewicht, minder cijfertjes/ theorie. Meer interactief.
Net wat meer tijd voor uitwisselen van ervaringen
Niet alle sprekers waren interessant
Niet te veel verschillende sprekers, steeds opnieuw wennen aan de groep. Dat is bij een fysieke training misschien makkelijker.
Niveau mocht van mij iets hoger sommige informatie was inhoudelijk voor mij overbodig.
Nog iets meer handvatten hoe je zelf binnen de organisatie de training op gaat zetten zou ik handig vinden. Ook om daar met de andere cursisten over te sparren zou fijn zijn.
Nog iets meer oefening in breakout room
nvt
nvt
NVT
nvt, ik vond haar heel goed
Ook de andere sprekers meer interactief laten trainen
Op de 2e dag startte we met het RIVM, wat erg interessant was, maar wel veel zendig ipv interactie. Na de lange dag van de dag ervoor soms moeilijk erbij te blijven.
Overzichtelijker informatie over wat je voor de bijeenkomsten moet doen.
regels vooraf doornemen zoals break out room, hand op steken als je iets wilt zeggen, doel vd training
soms kortere lezingen
spreker/ inhoud onderwerp voedingscentrum. Het meekijken terwijl de spreker door de website scrolt en de info die werd gegeven vond ik weinig van toegevoegd waarde.
Sprekers meer laten richten op verschillende leerstijlen (ipv nu vooral op denkers)
Stuk over uitdagend spelen 1dag eerder
Tijd om iets meer ervaringen te kunnen delen met mede cursisten
toch 3 dagen plannen om zo de informatie verwerking te verspreiden.
Veel energie werkt fantastisch maar af en toe in overgangen naar een andere spreker was het 'te' waardoor de andere spreker 'saai' overkwam. Contrast is te groot.
Verdelen over 2,5 dag
Verdieping voeding. Meer verdiend maken. Vond het alleen informatie verstrekend over wat schijf van 5. Maar dan kunnen we vantevoren ook inlezen
Wellicht 3 dagdelen ipv 1 lange dag
Werken aan leidinggevende rol hebbend
Zorg bij gastsprekers voor voldoende afwisseling
Zorgen voor een goede verbinding!!
-
-
1 bladzijde met een overzicht, waar wat nou voor is en waar je dat kunt vinden, dus: de sites, de bijeenkomsten, het materiaal, de oefeningen etc
Aanpak gezonde kinderopvang RIVM. Het opdreunen van de website voegde voor mij weinig toe, daarnaast was het erg gericht op kinderdagverblijven. Ik zelf werk in de gastouder branche.
Afstemming met organisaties wat de inhoud is. Er werd regelmatig informatie gegeven over onderwerpen die we de eerste dag al hadden besproken met de trainer.
Blijf het interactief houden.
Dag 2 was veel zitten en luisteren. Daar mag tussendoor nog wat meer interactieve vormen tussen komen wat mij betreft
dag tussen de trainingen in plannen
De 2e dag lag het tempo hoog en de tijd voor tussentijds uitwisselen was erg kort. Een verschil met dag 1. Het is fijn om tijd te hebben voor het onderwerp en zo niet dan skippen.
De afwisseling om de aandacht er goed bij te houden.
De avond niet de droge stof geven
De avondsessie was best zwaar qua concentratie, omdat het meer een enigszins chaotisch hoorcollege betrof. Deze mevrouw had zeker interessante informatie, maar omdat er al een hele dag aan vooraf was gegaan, was het moeilijk om erbij te blijven. Ik zou haar eerder die dag of de dag erna ?s ochtends plannen, en zelf voor een energizer tussendoor zorgen.
De verdiepende modulen waren soms wat langdradig naar mijn mening
delen met collega en medewerkers
Dieper ingaan per thema
duidelijk dagprogramma, dan weet je waar je aan toe bent en is het overzichtelijker
Duidelijke instructies vooraf over de voorbereiding. Nu heb ik alles in de online omgeving doorgenomen en hier veel tijd in geïnvesteerd terwijl dat nog niet de bedoeling was.
Duidelijker uitleg over de voorbereidende opdrachten, de e-learning en waar bijvoorbeeld de instaptoets precies te vinden is.
Een duidelijk schema met welke vervolgstappen te zetten. Een soort stappenplan met hoe je nu te werk kunt gaan. Welke training geef je eerst? Wat daarna? etc.
Een stukje van de voorbereiding had ik gemist. Dit was mij niet helemaal duidelijk.
Eventueel nog een korte bijeenkomst twee maanden later
evt nog een terugkom moment kort na de cursus. wanneer iedereen zich heeft kunnen verdiepen in al het geleerde.
geen
Geen avond programma bij online cursus. Te lange dag en in de avond komt er niet meer zoveel informatie binnen.
Goed beurten verdelen aan de mensen zodat iedereen even veel aan de beurt komt
Het stille leren.
Hoe je aan de andere thema's kan werken (nu vooral gericht op gezonde voeding)
iets meer stilstaan bij het zelf gaan geven van de training
Ik vond persoonlijk de woensdagavond wel zwaar. Het was veel luisteren en we hadden al een lange dag gehad. Ik vond het onderwerp erg interessant, maar had daardoor wel moeite om mij te concentreren.
Informatie korter en bondiger.
Meer bewegen, zelf, kinderen
Meer tijd voor de breakroom
Meer toepasbaar op gastouderopvang. Groepen zijn kleiner en het is een andere manier van aansturen van medewerkers.
misschien een dag tussen de twee scholingsdagen. Vond het zeer intensief
misschien ietsje meer tijd samen in break out room
Misschien meer ambassadeurs aan het woord laten.
Mogelijk wat extra notities maken.
Niet na alle pauzes een Energizer, juist tussen de te lange zit momenten
NVT
Ook de feedback die vervolgens gegeven werd ging bijvoorbeeld over ?een fijne stem?. Dat is iets wat je hebt of niet (ik heb dat helaas niet, vind ik zelf, dus daar begint bij mij de druk dan al op te bouwen). Bovendien zegt het niets over jouw vaardigheden om een training te geven, het is alleen mooi meegenomen.
Op een of andere manier een mogelijkheid bieden om te kletsen met je medecursisten?
spreekster dag 2 avond niet revant genoeg
terugkom dagdeel 3 weken later (om de gang erin te houden)
Theorie niet op het einde van een dag
Tip voor trainer Yrsa om iets rustiger te zijn. Het tempo van spreken ligt érg hoog waardoor het soms wat onrustig voelde.
Tweede dag meer bewegen tussen de gast sprekers door
Tweede dag meer bewegen tussen de gastsprekers door.
Uhmm goeie vraag
uitleg over hoe waar in de tijd lijn staat de 3 basismodulen geven aan mijn team en het maken van een stappen plan. wat doe je eerst.
Van te voren aangeven wat er als coach word verwacht om in contact met de gezonde kinderopvang te blijven
Van tevoren een indicatie geven hoeveel tijd de voorbereiding kost. Dit maakte dat ik begon op te zien tegen de training; toen ik startte met voorbereiden bleek dat de voorbereiding erg veel werk was. Dat werkte niet motiverend. Het zou helpend zijn als ik een tijdsindicatie had gekregen (reken op 1,5 dag voorbereiding qua lezen en maken opdrachten).
Veiligheid module. Mag wel iets meer mee denkend vanuit onze kant. Veel horen.
Vooraf duidelijk uitleggen wat het doel is en wat er van je verwacht gaat worden. Dat wij onze collega's moeten trainen was vooraf voor mij niet duidelijk.
Wat meer ervaringen uitwisselen met andere cursisten
Wellicht de eerste avond korter door minder lang pauze te hebben tussen middag en avonddeel.
Wellicht iets meer over wet- en regelgeving; hoe nu V&G opzetten en dat pijlers overeenkomen met inspectie-items.
wijzer geworden in het online les volgen
Yrsa was vol energie, positief en duidelijk.
Yrsa zou iets rustiger kunnen praten. Al was haar enthousiasme ook erg fijn!
-
-
-
?
Aanvoelen hoe iedereen leert
Als trainer kies je het onderwerp en begeleid je, je staat niet in de schoenen van een leraar. Je begeleid de personen tot een voor hun vooraf gesteld doel om dingen te verbeteren ipv dat jeditoplegt.
begin vanaf de basis: waarom geven jullie de training en hoe zit het online systeem in elkaar. Iets meer basisinfo om sterker te starten.
Bewustere keuzes maken (voeding)
De dames op de tweede dag nog extra training om hen te leren hun verhalen wat levendiger te maken. Het is al de tweede dag dus de kans dat de energie wat minder is, is dan al groot. minder.
De eerste dag werd gezegd dat iedereen aan bod zou komen om iets qua presentatie te doen. Ik ben daar ook een voorstander van. Echter zijn maar 3 mensen aan bod gekomen.
Duidelijkere informatie over de voorbereiding. Over de E learning en waar de instaptoets precies te vinden is.
geen
Geen avond programma online meer aanbieden. Van 9 uur 's ochtends tot half 10 's avonds achter een beeldscherm (weliswaar met pauzes) is te veel.
Goed meegenomen door trainer
Het geluid van Yrsa?s computer was niet helemaal goed. Misschien even na laten kijken, want goed geluid is eigenlijk wel noodzakelijk. Op den duur gaat het een beetje storen.
Meer uitleg over de ELO
Meer wisseling in de groepjes als je uit een gaat in de verschillende rooms.
misschien sommige stukjes van de training opnemen en als fragment naar cursisten sturen, zodat je in alle rust het nog eens kunt herhalen. omdat het erg veel is in 2 dagen.
Misschien soms net wat uigebreideren uitleg voor de opdrachten die we kregen
niet op gastouderopvang gericht
NVT
proberen mijn team/ouders mee te krijgen
Sommige mensen die wat breedsprakig zijn iets eerder laten afronden, zodat het weer op trainersniveau getild kan worden. Als tijdens een pauze overleg was tussen Monique en een gastdocent (over hoe de groep is etc.), dan konden wij dat horen. Dit vond ik wat apart. Misschien is het beter dat zij even in een ?breakroom? gaan overleggen.
Toch ook een toets laten maken, zodat de kennis ook daadwerkelijk is overgekomen
zet je collega's in beweging!
Toelichting:
2 hele dagen achter de pc zitten vond ik vrij intensief, maar het is wel prettig dat je niet naar een andere locatie hoeft, en dus ook geen reistijd kwijt bent. De kennis die overgedragen moest worden, was volgens mij niet beter overgedragen bij een fysieke bijeenkomst.
Achter een beeldscherm is een goed alternatief, maar menselijk contact creert meer band en intervisie tussen de coaches.
Afgezien van het feit dat ik deze twee dagen ontzettend leerzaam vond, kies ik liever voor een fysieke training. Ik maak graag contact met mensen in het algemeen. Daarbij ben je meer in beweging en zit je in een andere omgeving. Nu zit alleen achter een beeldscherm waardoor je 's avonds lastig in slaap valt. Maar het is in deze periode even niet anders. Een goed alternatief.
Al mijn energie kan ik tijdens de online training ook echt aan de training zelf besteden. Fysieke training kost ten eerste reistijd en vind ik vermoeiender doordat er meer prikkels zijn vanuit de groep (ik ben HSP-er en extra gevoelig voor prikkels). Daarnaast ben ik slechthorend. Met een online training kan ik alles zo instellen qua volume / headset/ rustige ruimte (geen omgevingsgeluiden en niemand praat door elkaar) dat ik veel meer aanwezig kan zijn bij de leerstof.
Alleen voor de verre afstand en dus de tijd die je extra kwijt bent. Dan hadden we thuis om 5.30 moeten vertrekken en waren we de dag erna pas rond 19.30 thuis geweest.
Ben graag fysiek bezig
Betere concentratie, afwisseling en binding met cursisten tijdens fysieke training.
Daar weet ik nu niet gelijk antwoord op. Ik zou zeker nog wel een keer voor een online training kiezen, maar wanneer het fysiek is, zal ik daar als eerst voor kiezen
De online training is erg goed verzorgd, maar als ik had kunnen kiezen tussen online en fysiek was ik voor fysiek gegaan, omdat je dan toch nog meer kunt uitwisselen met andere trainers en er toch nog meer interactie is. Je hebt dan denk ik meer mogelijkheden om nog meer met elkaar te delen/ sparren over bepaalde onderwerpen en-of situaties .
De variatie van fysiek heeft mijn voorkeur ook gezien het persoonlijk aspect
Denk als je elkaar in het echt ontmoet dat je nog meer kan sparen met elkaar over de onderwerpen. En is sommige stof beter op te slaan omdat je er fysiek bij bent
Denk dat fysiek altijd beter is
Dit beviel prima, leuke activiteiten tussendoor en aangezien je de werkvormen alleen leert voor het idee ervan en niet voor de verdieping ervan, kan dat prima digitaal. Bovendien woon ik in het Noorden en zijn de trainingen meestal in het midden van het land. Dus 'zenuwen' over vroeg opstaan, files etc.
door het volgen van de training in mijn eigen omgeving denk ik dat ik mijn aandacht beter bij de inhoud van de training heb kunnen houden. Ik miste dan wel de kruisbestuiving van het groepsgebeuren, maar aan de andere kant vergt een 2 daags verblijf op een vreemde plek, met mensen die je niet kent, ook een hoop van je aandacht en energie. En daar heb je bij de online training geen last van. Bovendien vond ik het nu, in coronatijd, een fijn idee om gewoon thuis te zitten.
Door reis tijd, als het dichterbij was vind ik fysiek altijd prettiger
een fysieke training zou voor mijn voorkeur hebben, ik denk dat de ervaringen dan nog wat intenser zijn. Achter een beeldscherm voel je soms letterlijk de afstand van de rest van de groep en het hele gebeuren.
Er gaat wat mij betreft niets boven fysiek contact.
Erg nieuwsgierig naar de real life variant. Ik denk dat wanneer je in een andere omgeving bent je nog meer uit je comfort zone gehaald wordt (positief)
Fijn dat het vanuit huis gewoon kon.
Fijn om het thuis te kunnen volgen. Twee dagen weg van mijn gezin vind ik niet prettig.
Fijn vanuit huis, geen overnachting, kost daardoor minder eigen tijd.
Fysiek is fijner
Fysiek is toch altijd fijner, je ziet meer mimiek, lichaamstaal en interactie maar des ondanks een hele fijne oplossing. heb dit niet als vervelende ervaren!
fysiek is uiteraard altijd leuk en prima. Maar dit alternatief vond ik echt fantastisch. techniek is techniek en kan soms niet mee werken. Ik vond dat absoluut geen probleem maar dat moet je dus incalculeren?
Fysiek leg je meer contact met andere deelnemers.
Fysiek, dit omdat je dan toch eerder andere gesprekken hebt met andere cursisten en misschien meer praktijkervaringen met elkaar deelt
Fysieke training. Ik had moeite om lang achter de computer te zitten. Dit ben ik niet gewend.
geen reistijd dat was wel fijn. het gebruik van zoom was goed te doen. goede heldere opbouw van de trainer. De trainer was ook erg enthousaist.
Geen reistijd! in een vertrouwde omgeving thuis online training volgen!
Heb graag fysiek contact met mensen en dan heb je de spelmomenten ook zelf mee gedaan weet je wat het voor deelnemer voelt als hij hier aan mee doet.
het allerliefste zou ik een live versie volgen bij ons in de regio, maar zoals zo vaak blijkt is zeeuws-vlaanderen zelden betrokken
Het is een prima alternatief, maar voorkeur ligt toch bij de fysieke bijeenkomst. Om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere coaches. Bovendien doe je thuis in de pauzes toch nog vanalles, en dat maakt het erg vermoeiend.
het is fijner om in een andere omgeving te zijn dan thuis. Je kunt dan in de pauzes ook informatie met elkaar uitwisselen en de spelvormen ook echt samen uitproberen. En je zit niet de hele tijd naar een scherm te kijken.
Het is heel prettig om een training van thuis uit te volgen. Het zorgt voor minder rompslomp, ik hoefde bijvoorbeeld in mijn eigen gezin veel minder te regelen om erbij aanwezig te kunnen zijn
Ik ben meer een mens van de fysieke trainingen, maar dit is een goed alternatief
Ik ben meer van de verbinding
ik ben meer van het fysieke
Ik denk dat als je fysiek de training volgt je net iets meer bent betrokken en elkaar ook beter kunt ' zien'.
Ik heb nu ervaren dat door goed voorbereid te zijn en een gedegen programma in elkaar te zetten, het inzetten van gevarieerde werkvormen en het 'bewegen' als leidraad, het ook online effect kan hebben en van meerwaarde voor deelnemers. Uiteraard heeft ook de dynamiek en de interactie van de trainer en de sprekers hier een grote rol in gespeeld.
Ik houd meer van mensen kunnen aankijken echt bezig zijn dan de hele dag achter een pc
Ik ken de andere training natuurlijk niet, maar ik vond deze vorm erg interessant!
ik mis toch het gesprek en het gevoel
Ik miste de fysieke uitwisseling van ervaringen en het elkaar beter leren kennen.
ik niet zie vraag 13
Ik vind fysiek les krijgen (en geven) gewoon veel leuker. Contact met mensen.
Ik vind het altijd fijn sfeer te voelen wanneer er personen echt in je buurt staan. Toch net een andere sfeer denk ik. Maar wel echt complimenten voor deze online cursus. Er was zeker interactie en ik heb er echt heel veel van geleerd.
Ik vind het fysiek toch leuker, zo leer je mensen ook beter kennen.
Ik vind het fysieke gedeelte ontzettend leuk!
Ik vind het persoonlijk wel prima zo inderdaad.
Ik vond de training volledig en ondanks online toch interactief. Het was goed te volgen en goed mee te doen. Fijn om dit vanuit huis/kantoor te kunnen doen i.p.v. ergens overnachten. Ik kon vanaf de computer rustig meeschrijven, over alles nadenken. Enige nadeel is misschien het netwerken met anderen. Dat zou natuurlijk bij een fysieke training meer zijn. Door de whatsapp groep is het echter wel mogelijk dingen uit te wisselen.
Ik weet dit niet. Heb de fysieke training niet gehad
Ik zie veel voordelen aan beide bijeenkomsten. Persoonlijk was het wel makkelijk dat het online kon, maar denk dat je bij de fysieke training net wat meer op pikt en kan overleggen.
ik zou de fysieke training de voorkeur geven, omdat er dan meer ruimte is om de werkvormen te ervaren en te oefenen.
Ik zou de online training niet verkiezen boven de fysieke zoals hierboven al uitgebreider uitgelegd.
Ik zou hem niet verkiezen want persoonlijk vind ik fysiek contact met mensen fijner. Je kan tijdens een echte trainingsdag meer dingen uitvoeren zoals je ze in de praktijk zou willen doen. Bijvoorbeeld een spel activiteit. Als je het zelf doet ervaar je het beter dan dat je het bijvoorbeeld alleen maar opleest.
ik zou nog steeds de fysieke training kiezen. Ik vind het fijner om face to face met mensen te praten en mee samen te werken.
Ik zou toch kiezen voor een fysieke trainig omdat je dan de activiteiten beter met de mensen uit kan voeren. Het is toch fijner om met iemand face to face te praten.
In de praktijk leer je altijd meer en is er meer ruimte voor contact met medecursisten
In een relatief korte tijd doe je net zoveel kennis op denk ik dan dat we fysiek bij elkaar waren geweest.
Ja en nee. Het heeft beiden voordelen. Voordelen van online is dat je geen reistijd en overnachtingskosten hebt en dat je bovendien tips meekrijgt hoe je zelf op interessante wijze een online training kunt geven (en dit zelf ook direct kunt ervaren tijdens de train-de-trainer). Voordelen van fysiek is natuurlijk de normale interactie met elkaar, de fysieke werkvormen die het waarschijnlijk wat actiever maken en waarschijnlijk meer groepsgevoel.
Ja en nee.... Was zeer goed alternatief ivm corona. Maar ik denk dat de fysieke training ook erg leuk was geweest ivm de spelvormen/ beweegspellen als er in de toekomst geen 1,5 meter maatschappij meer is. Voordeel online was geen reistijd en heerlijk thuis!
Ja gemakkelijker te organiseren thuis/op werk.
Ja, ik vond dit een top alternatief. Alles was heel duidelijk en je kan alles goed volgen doormiddel van de opties die Zoom heeft.
Ja, ik wel. Ik vind het fijn. Extra bijkomstigheid is dat je niet hoeft te reizen. Dat kost namelijk ook tijd en energie.
Je bent denk ik meer gefocust, rustiger om je heen + in de pauze kun je je echt terugtrekken
Lastig om hier een eerlijk antwoord op te geven omdat ik de fysieke training niet ervaren heb maar als ik kon kiezen in tijden met andere leefomstandigheden dan zou ik toch gaan voor een fysieke train-de-trainer. Dit omdat je voor mijn gevoel dan toch meer met elkaar in contact bent en de opdrachten dan ook echt uit kan voeren zoals je dit dan ook bij je eigen team zou doen.
Liever face to face. Dan blijft mijn concentratie beter.
maar wel wat meer gespreid dus niet 2 dagen achter elkaar
Mijn voorkeur ligt bij de Fysieke train- de- trainer. Je hebt tijd mensen te ontmoeten, verder uit te wisselen etc. Die tijd heb je niet bij de online training. Je bent er even uit. Maar ik vond de Online training heel plezierig, leerzaam en efficiënt. En juist nu we zelf ook meer digitaal werken en coachen, vindt ik in Coronatijd de Online training een meerwaarde hebben. De training heeft me goede handvatten gegeven om Speels werken Online verder op te pakken en te ontwikkelen.
nee
nee, Ik denk dat het fysiek toch anders is. Sowieso de interactie.
Nee, zie mijn toelichting bij vraag 13.
Nee.. Ik denk écht dat de fysieke train-de-trainer meerwaarde heeft, met name omdat je elkaar als deelnemers beter leert kennen en je meer ervaringen uit kunt wisselen.
Nu ik het online heb mee gemaakt zeg ik dit is mij prima bevallen, alleen je moet wel behoorlijk wennen aan de lange zit achter een beeldscherm. Ik denk dat als je hem Fysiek doet dat je meer binding krijgt met de groep en dat de opdrachten / spelletjes nog meer inzicht geven hoe je dingen kunt aanpakken. Wij hebben ook meerdere opdrachten / spelletjes gespeeld en dit heb ik ook als prettig ervaren
Omdat ik de spontane gesprekken/input mis
Omdat ik het fysieke dan toch mis. Het is persoonlijker als je fysiek bij elkaar mag komen en is makkelijker informatie uitwisselen dan online.
Omdat je als je elkaar fysiek ontmoet makkelijker een band kan opbouwen waardoor je misschien meer uit de traning zou kunnen halen.
Ondanks de positieve ervaring ga ik toch voor de fysieke ervaring, het uitproberen van werkvormen komt dan waarschijnlijk meer tot zijn recht.
Onder normale omstandigheden vind ik een fysieke bijeenkomst fijner, omdat je dan wat vrijer bent om te reageren. Vooral ook het oefenen van de verschillende werkvormen is makkelijker fysiek.
Online is mij zeker prima bevallen maar fysiek lijkt me toch een extra meerwaarde te hebben qua interactie. Fysiek geeft denk ik ook meer groepsdynamiek.
Online was goed te doen maar wel intensief.
Over het algemeen hou ik meer van fysieke bijeenkomsten.
Persoonlijk vind ik een fysieke training meer leven en heb je betere interactie met elkaar.
Persoonlijk vind ik het prettig om fysiek les te krijgen. Dan heb je echte interactie tussen mensen en is het gemakkelijker om informatie op te pikken. Toch is de online training me erg meegevallen. Een bijkomend voordeel is daarbij wel dat je geen reistijd hebt.
prettig in eigen omgeving
Prettig om van huis uit te kunnen doen.
scheelt een hoop regelen voor het thuisfront
Teveel afleiding thuis, je moet er echt een goede ruimte voor hebben om dit te volgen, je bent nog teveel met gezin bezig ondertussen als de kinderen bijv thuiskomen of vragen hebben.
Toch fijner om de mens in echt te zien en minder beeldscherm staren. Geen afleiding van kinderen thuis
Toelichting: Ik had ook graag de fysieke training willen doen
Twee lange dagen naar een scherm kijken en relatief weinig beweging is best pittig.
Vanaf Groningen wel fijn om online te kunnend doen :-)
Vind ik lastig. Een fysieke training vind ik fijner maar als de training fysiek was geweest had ik het af moeten zeggen omdat ik vanwege ziekte (storing aan mijn evenwichtsorgaan) niet kon autorijden en online was het nu wel te doen voor mij.
voor mij heeft dit te maken met de reis tijd en de afstand
Vooraf niet, achteraf wel met daarna een fysieke ontmoeting over de voortgang. Heb zelf wel veel ervaring in lesgeven dus de lessen voor me zien lukt goed. Ook door foto?s van de vorige cursisten. Een beeld is wel echt nodig / zelf doen.
Was prima te doen zo vanuit huis
weet ik niet, heb geen vergelijking met de fysieke training
Weet ik niet. Ik heb de fysieke nooit gevolgd, maar het lijkt me ook waardevol dit fysiek te doen. Wat wel mooi is aan de online training, is dat je kunt zien hoe je het zelf online kan invullen voor je eigen team.
Wel twijfel, omdat ik ook de voordelen zie van fysieke training. maar het scheelt enorm veel reistijd!
zie eerder antwoord
zie hiervoor bij mijn eerdere toelichtingen. daarnaast denk ik dat ik in een fysieke training meer de trainer zou opzoeken voor her en der wat verduidelijking betreft een aantal punten. dat is laagdrempeliger
zie mijn eerdere toelichting
Zoals ik al eerder aangaf vond ik het prima te doen. je doet onderling toch dingen samen en er is omdat je elkaar ziet toch sprake van contact en je kan dingen uitwisselen.
Zoals ik hiervoor als zei, is dit een minder grote drempel als de fysieke training. Waardoor ik de training dus gevolgd heb.
Wat wilt u ons nog laten weten over de training? (Mogelijk suggesties: denk bijvoorbeeld aan onderdelen van het programma, de trainers, de organisatie, het materiaal of de toepassing in de praktijk, enzovoorts.)
-
-
/
alles ging goed en duidelijk
Alles heb ik al vermeld, ik heb genoten!
Bedankt, ik vond het erg leerzaam!
Compacte lijst van te bestellen materialen.
Complimenten!
Dank voor de leuke training!
De docente (host) van de training was erg prettig. Vlot,begrijpend,coachend en zonder oordeel!
De mevrouw die vertelde over Wiegendood mag het verhaal wel iets bondiger en interessanter vertellen, vooral aan het eind van de dag was dit een erg lang verhaal. Voornamelijk luisteren en niet zelf in actie. de mevrouw die de hele training gaf was super. Erg enthousiast en gaf veel bruikbare werkvormen.
De trainer Monique brengt het super goed. Houd het levendig en interessant. De breakoutrooms zijn heel fijn om in kleine(re) groepjes te werken.
De trainer Monique is erg vakkundig. Ze weet waar ze over praat en houd het heel levendig en interessant. De ambassadeur aan het woord laten is ook een waardevol onderdeel. Vooral om ervaring uit te kunnen wisselen en hoe je er praktisch mee aan de slag kan.
De trainer was enthousaist en ze bracht het goed en helder over. Daar bleef ik bij geboeid en ze bracht je op nieuwe inzichten. het materiaal en de beschikbaarheid van de digitale leeromgeving is ook fijn.
De trainers die de training gaven hebben een goede training gegeven. De opzet van het programma was duidelijk en er was een goede communicatie. De theorie is ook duidelijk gebracht. Er was 1 spreker die ik nog wel wat langdradig vond, maar de meeste sprekers hebben het prima opgepakt.
De trainers Monique en Yrsa waren zo enthousiast en heel erg oplossingsgericht, dat werkte echt heel positief en dat maakte het volhouden van de lange dagen een stuk makkelijker.
De training had voor mij wel langer mogen duren omdat ik zo genoten heb en de tijd omvloog. Meer tijd voor uitwerken van opdrachten en bespreken, verdieping, van elkaar ervaringen uitwisselen enz.
De training heb ik als zeer waardevol ervaren. De trainers hebben gezorgd voor activerende werkvormen en veel inspiratie om de training zelf te gaan geven aan pedagogisch medewerkers. Ik denk dat de training in fysieke vorm nog waardevoller is.
Deze punten heb ik al aangegeven. Waar ik meer van had willen weten is beweging. En hoe je verder aan de andere thema's kan gaan werken.
Echt goed vorm gegeven, ik keek op tegen een tweedaasge training achter de computer, maar dit viel reuze mee. De tijd is voorbij gevlogen. Top gedaan!
een programma nadat je coach bent geworden. Bijv Ik ben coach gezonde voeding wat zijn de stappen die ik kan maken en waar kan ik die vinden . Een soort stappenplan hierin. Verder vooral zo doorgaan!!
Energieke en goede trainers, mijn complimenten!
Enthousiast energiek, creatief, klantgericht, vakbekwaam, fantastisch presenteren. Een voorbeeld om als pedagogisch coach naar te kijken. Veel van haar manier van presenteren kunnen leren! De verschillende werkvormen ga ik graag mee aan de slag. Jammer dat wij dit niet in de praktijk konden uitvoeren. Ontzettend knap hoe jullie dit digitaal hebben aangepast.
Er zou bijvoorbeeld een basispakket aan lesmateriaal per locatie (wanneer het in-company gegeven wordt) aangeboden kunnen worden in het pakket. Dan kunnen deelnemers in overleg met het eigen team materiaal nog toevoegen.
Ga zo door, hele goede zaak, we gaan hier graag mee aan de slag.
geen
Geen idee!!!!
Geen. Ik vind het een heel goede verzorgde training. Bedankt daarvoor.
Heb alles al vermeld wat ik wilde zeggen.
Heel duidelijk en het was leuk! Ga zo door!
Hele fijne trainers en docenten, top! Hartelijk dank!
Hele leuke training Iedereen die les gaf was enthiosait en dat hielp mee om door de training heen te gaan. Zag er namelijk wel wat tegen op.
Het materiaal vooraf toesturen. Yrsa is een fijne trainer. De andere trainers waren afgevlakt, eentonig en daardoor moeilijk te volgen. Zeker doordat Yrsa zo actief traint, dut je dan in bij de andere trainers en volg je het minder actief.
Ik denk dat ,waar mogelijk, toch altijd de voorkeur uit moet gaan naar een fysieke training. Bij een online training is er toch altijd een soort afstand. Door af en toe wat slechter geluid zijn mensen soms wat minder goed te verstaan.
Ik denk dat het qua tijdsinvestering niet mogelijk is, maar het zou fijn zijn als de trainer na 3 maanden even een half uurtje de tijd had om met elke deelnemer te evalueren of te coachen in het toepassen van de training.
Ik had het al bij een eerdere vraag genoemd maar de onderdelen die verzorgd werden door het RIVM en het voedingscentrum kunnen nog wel wat verbetering gebruiken. Het was bij beide lastig om de aandacht erbij te houden, weinig tot geen interactie met de groep. Er werd vooral informatie opgelezen en door de website gescrold. De info van het RIVM was voornamelijk gericht op kinderdagverblijven en niet op gastouder opvang. De informatie vanuit het voedingscentrum vond ik weinig toevoegen. Het oplezen op welke leeftijd een kind wat mag eten heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Het is info die iedereen die in de kinderopvang werkt al hoort te weten. En ook tijdens de opdrachten was er weinig contact/feedback naar deelnemers.
Ik heb deze cursus als zeer waardevol ervaren. Het avond programma was wat zwaarder om te volgen. Was veel informatie en weinig actief dus vond het soms moeilijk om m'n concentratie erbij gehouden. Misschien wat meer fysieke beweging en energizers in een avondprogramma om de aandacht van de cursisten erbij te houden. Nu aan de slag om de meegekregen informatie en handvaten en de modules en workshops in te gaan zetten in de teams van onze organisatie. Nogmaals dank voor deze ervaring!!
Ik heb eerlijk gezegd geen op of aan merkingen
Ik heb eigenlijk geen suggesties. Dit was mijn eerste online training. Ik heb verder geen vergelijkingsmateriaal. Het was erg goed geregeld allemaal.
Ik heb even gekeken waar ik materiaal kan bestellen maar dat heb ik niet gevonden. Dit kan er mee te maken hebben dat ik niet goed genoeg heb gezocht maar dan kan het ook betekenen dat het materiaal op een voor mij niet logische plek staat. Dit komt misschien door verwijzing naar verschillende websites.
Ik heb het erg positief ervaren, de eerste dag vond ik persoonlijk erg lang. Misschien kan daar iets in aangepast worden.
Ik hoop dat ik snel de dingen die ik in de training heb geleerd, mag en kan gaan benutten om mijn collega's in de praktijk nog meer bewust te maken van hun rol in de ontwikkeling van het kind.
Ik vind het online gedeelde ook heel interessant om steeds doorheen te bladeren en erbij te pakken. Heel positief. Een stuk wat ik ook interessant zou vinden voor de Gezonde Kinderopvang is een college over de ruimte en inrichting. Hoe er meer rust gecreëerd kan worden, meer fantasiespel wordt ontwikkeld e.d. Maar er is zo ontzettend veel wat jullie aanbieden, ook qua beeldmateriaal etc. Erg interessant. Ook heel praktisch allemaal voor doorgeven aan collega's
Ik vind Yrsa een geweldige trainer! Haar energie spat van het beeldscherm af en ze weet ieder onderwerp op een leuke, interessante wijze over te brengen. Ze heeft kennis van zaken en heeft oog voor de hele groep. Dat is prettig. De voordracht van Monique L'Hoir vond ik ook heel leuk. Ze heeft me anderhalf uur ontzettend weten te boeien! De presentaties van andere gastsprekers vond ik minder interessant. Enerzijds omdat ik al veel van die kennis in huis heb. Anderzijds omdat het meer als powerpoint presentatie werd gebracht. Persoonlijk spreekt me dat minder aan dan dat iemand vanuit zichzelf vertelt. Maar al bij al ben ik zeer tevreden over de train-de-trainer en klaar om zelf aan de slag te gaan.
Ik vond 2 intensieve dagen. De avond vond ik iets minder. Misschien doordat we de dag ook al gehad hadden. En in de avond miste ik de interactie. Ik vond het een interessant en toepasselijk onderwerp, maar vond dat wij als deelnemers te weinig erbij betrokken werden. Bedankt voor de leerzame training. Ben er al mee aan de slag gegaan, door collega?s een mind-map in te laten vullen over gezonde leefstijl. Iedereen is nieuwsgierig en enthousiast. Willen graag aan de slag!
Ik vond de trainers echt toppers, dat maakt zeker uit bij online. Energie was goed, maar ook alles goed voorbereid, technisch ook bekwaam in schakelen naar andere schermen / groepjes indelen. Alles verliep vlot. Ook de samenwerking tussen de trainers onderling verliep heel soepel. Als jullie nog een invaller nodig hebben, hou ik me aanbevolen?
Ik vond het allemaal heel kundige en inspirerende trainers en ik vond het fantastisch dat er zoveel verschillende sprekers waren. Alles was heel strak georganiseerd, het sloot goed op elkaar aan. De ELO is geweldig uitgebreid. Ik heb er echt het gevoel aan overgehouden dat ik dit niet alleen hoef te doen. Heel fijn dat ik hier aan deel heb mogen nemen. Bedankt!
Ik vond het een fijne training. Wel erg toegespitst op kinderdagverblijven terwijl ik in de gastouderopvang zit.
Ik vond het een hele fijne, leerzame en leuke training om te volgen. Wel zat er een gedeelte in de training over 'risicovol spel'. Dit vond ik heel interessant en waardevol, maar mijn inziens niet helemaal passend bij 'Gezonde Kinderopvang'. Ik begrijp dat spelen ook bij een gezonde omgeving past, maar dan zou er nog veel meer bij passen.
Ik vond het erg leuk, jullie brengen ook veel enthousiasme mee! Ik hoop dat er nog ideeën/ ervaringen uitgewisseld worden in de wattsapp groep.
Ik vond het leerzaam en leuk! Het zit goed in elkaar met een duidelijke online omgeving waar je veel informatie kan vinden tot en met een duidelijke training over hoe je de informatie kan toepassen/ overdragen en een leuke goodiebag achteraf.
Ik vond het zelf een super training en ik ben er erg enthousiast over! Ik vond dat de trainers die ons de training gaven heel fijn. Ze hebben alles goed uitgelegd en gaven ons de goede energie die wij nodig hadden. Ik vond het erg veel informatie die we in een korte tijd hebben gekregen dus daar zou wel iets meer tijd in mogen. Ik kan niet wachten tot ik deze training aan mijn collega?s kan geven. Ik zit nu vol van nieuwe ideeën die ik kan gaan gebruiken in de praktijk. Heel erg bedankt voor de training!
Ik was vooral geïnteresseerd in de punten media en seksuele ontwikkeling en eigenlijk komen die het minste aanbod. Van de andere thema's weet je zelf al veel en dan zijn die andere juist waar je wat meer over wilt weten!
Ik wil er heel graag mee aan de slag, Ysra is iemand die een groot aandeel heeft in de positiviteit en enthousiasme. Dus dat doet ze super!! Misschien eens kijken in de lange inhoudelijke informatie, daar haak ik soms op af omdat het online toch vermoeiend is om daar zo lang naar te luisteren. Vooral het stukje van avontuurlijk spelen vond ik vrij lang.
Ik zou het niet weten. Ik vond het 2 top dagen!
In de reader en online staat niet overal diabetes 2 die hier van toepassing was. Soms stond er alleen diabetes. Helaas heeft onze dochter diabetes type 1 en als ouder vind je het lastig als mensen het verschil niet weten tussen 1 en 2. En dit helpt er dan niet bij als mensen dit lezen en denken dat je type 1 krijgt door dat je leefstijl niet gezond is. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is het verschil tussen type 1 en 2 enorm.
Lekker veel breakout rooms er in houden. Info was zo goed anders wordt het te veel
Leuk dat er tussendoor beweging in zat!
Leuke trainers en genodigden voor de workshops!! Enthousiast en daar word ik ook alleen maar enthousiaster door J
Meer aandacht voor gastouderopvang
Meer inlezen over verdieping en dan ook echt verdiepend ingaan. Al is het 1 ding. De ambassadeur had bv heel veel dingen globaal kunnen vertellen maar die pakte traktatie er uit. Dan is blijven hangen en de vragen kwamen van zelf.
meer tijd voor overleg van de casussen als je in break out rooms gaat
meer uitleg over de leeromgeving en over welke stappen je nu precies gaat maken. om de nieuwe trainers wat makkelijker op weg te helpen. alle informatie is nu nog 1 grote brei voor mij en nu is het de kunst om het vorm te geven en de 1e stap te zetten. hierbij zou de cursus kunnen helpen. . wat is in de praktijk de eerste, 2e 3e stap. hoe ziet het totaal plaatje eruit. nogmaals bedankt voor de hele leuke training!
Met de middelen welke beschikbaar zijn zo in corona tijd denk ik dat er een goed alternatief geboden is. De organisatie was goed en duidelijk, de kennisoverdracht was zeker dag 1 super goed en ik denk dan ook niet dat een fysieke bijeenkomst hierin meer had kunnen doen. Wel is de training (logischerwijs) meer gericht op kdv dan op gastouderopvang. Bij de verdiepende modules maakte dit het soms lastig om er bij te blijven. Niet alle trainers waren even boeiend om naar te kijken / luisteren waardoor het soms een lange zit was.
Monique en Yrsa, heel erg bedankt, ik heb veel van jullie geleerd én plezier gehad. Jullie hebben ons met jullie eigen enthousiasme geënthousiasmeerd!! Ik heb morgen een overleg met mijn leidinggevenden over de planning van de trainingen en het evalueren van ons beleid. Ik ga proberen mijn collega?s net zo enthousiast te maken! Groetjes
Niet van toepassing
nvt
nvt
op dit moment ga ik mij inlezen en de informatie categoriseren!
Op zich gewoon hartstikke leuk en leerzaam!
prettige gemengde groep, allemaal duidelijke sprekers
super enthousiaste trainer die ons trainers enthousiast hield. de digitale leeromgeving met alle beschikbare materiaal is ook erg fijn.
Trainer Monique vond ik erg professioneel: prettig qua tempo, kennis en uitstraling. Yrsa was verder ook prima hoor. Lekker enthousiast. Ik miste het onderwerp Derdehands rook. Dat had ik graag besproken gezien.
Training was voor mij volledig. Misschien interessant om een vervolg op deze training met de groep cursisten in een soort van intervisie vorm plannen.
Vond het leuk, het waren twee dagen die goed vol te houden waren en waar je genoeg informatie bij kreeg.
Wat ik al eerder zei: ik zou een andere mevrouw kiezen van het voedingscentrum of deze mevrouw trainen. Ik heb verschrikkelijk genoten van Monique L Hoir, heerlijk mens. En het is nog een beetje het gevoel van een achtbaan waar ik in zat en nu eerst rustig met m'n karretje alles nog even bij langs ga rijden om er grip op te krijgen. Ik vind het echt super, dat alles al kant en klaar is en je op zich zo kan beginnen! Dank jullie wel!
x