Hoe gebruik ik “Mijn Gezonde Kinderopvang”?

Dit onderdeel van de monitor is bedoeld om je te ondersteunen bij de invoering van Gezonde Kinderopvang in jouw organisatie.  Het is geen test! Je hoeft niet alles gedaan te hebben om aan de slag te kunnen. Invoering doorloopt een aantal fasen: eerst ga je als coach aan de slag, voer je scholingen uit en stel je een profiel op van je organisatie. Vervolgens kies je een thema om specifiek aan de slag te gaan. Daarna is het een kwestie van het op de agenda houden van leefstijl binnen je organisatie.

Mijn Gezonde Kinderopvang is zo opgesteld: Door op de grote knoppen boven te klikken doorloop je de verschillende fasen van de invoering van Gezonde Kinderopvang. Er zijn vijf fasen voor de algemene invoering van Gezonde Kinderopvang, en drie voor elk thema.

Geef bij de stapjes in het linkerpaneel aan wat je al gedaan hebt. Naarmate je meer gedaan hebt, wordt de knop boven steeds voller. Beweeg met je muis over de items om tips te zien op het rechterpaneel van het scherm.

Selecteer rechts een themaknop om met een specifiek thema aan de slag te gaan. Je antwoorden worden vanzelf opgeslagen. Als je iets gedaan hebt voor een thema, krijgt een themaknop een oranje randje. Alles gedaan? Dan wordt het randje groen.