2017 coach gevolgd en nu ?

Gepubliceerd door info@kdvhetsnuitje.nl op

Hoi Projectgroep
Ik vind dit toch altijd een lastig ding, we zijn 1 kleine organisatie op de boerderij met 24 teamleden. We hebben in 2017/2018 de training gevolgd die door mij als coach gegeven werd. We hebben alle modules doorlopen in werkgroepjes en in het beleid bekeken en/of herzien etc. Maar om het nu jaarlijks te update of …… . Ik heb even geen idee. Dan zie ik de orkonde hangen in de hal van ons dagverblijf en dan.. (denk ik steeds.) Ik zou wel met iemand van jullie willen sparren wat handig is. Na de teamtraining zijn er bv 5 nieuwe mensen komen werken. Om dan een paar avonden extra scholing te doen bovenop wat ze ook al met het team doen is best pittig en veel. Hebben jullie nog tips? Groetjes Bianca
0610877159


1 reactie

Stefanie Abrahamse

Stefanie Abrahamse · 26 april 2022 op 10:45

Hoi Bianca, mooi dat jullie al een tijd bezig zijn met Gezonde Kinderopvang en de modules hebben doorlopen. Werken aan gezondheid kan altijd en is een doorgaand proces van voorbereiden, uitvoeren en evalueren (in feite ben je nooit echt klaar). Nog een aantal tips om het levend en actueel te houden:
– Kijk of er nog andere leefstijlthema’s zijn waar je aan zou kunnen werken of welke je kunt verdiepen. Welke vragen leven er bij ouders of bij je collega’s?
– Houd de website en de nieuwsupdate van Gezonde Kinderopvang in de gaten of actualisering van de thema’s in jullie dagelijks werk of beleid nodig is.
– Zorg dat tijdens teamvergaderingen Gezonde Kinderopvang als vast punt op de agenda staat.
– Blijf communiceren over de voortgang, maak bijvoorbeeld in jullie nieuwsbrief een vast item over Gezonde Kinderopvang. Er zijn inmiddels ook veel nieuwe ouders die je kunt informeren.
– Benut momenten als bijvoorbeeld het Voorleesontbijt, Pasen, Sinterklaas, Moederdag en Ramadan om Gezonde Kinderopvang onder de aandacht te brengen.
– Hoe kun je ook de samenwerking lokaal versterken op dit gebied? Werken jullie veel samen met de scholen in de omgeving en welk beleid heeft de gemeente?
– Bespreek dit ook tijdens de verplichte jaarlijkse intervisiedag van het programma. Andere organisatie hebben vast ook tips.
– Neem ook eens deel aan de workshops die we aanbieden.
Geeft dit een beetje inspiratie? Succes!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder