ik heb de aanpak bijgesteld op basis van de evaluatie

Gepubliceerd door Erik Jan de Wilde op

  • Zijn alle doelstellingen die je hebt opgesteld behaald? Dat zou geweldig zijn! Kijk dan nog een keer op de website voor actuele richtlijnen en informatie, want soms veranderen de adviezen over sociaal-emotionele ontwikkeling in de loop der tijd.
  • Worden bij jouw kinderopvang nu alle richtlijnen opgevolgd? Zo nee, dan kun je het plan van aanpak aanpassen en begint de cyclus van opstellen, uitvoeren en evalueren weer opnieuw. Zo ja, dan blijft het goed om te kijken of de richtlijnen voor sociaal-emotionele-ontwikkeling in de loop der tijd veranderen.
  • Soms worden nieuwe regels aan het begin goed opgevolgd, maar na een tijdje niet meer. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld eens per jaar te evalueren of het beleid wordt nageleefd.
  • Zijn nog niet alle doelstellingen behaald? Dan is het goed om te kijken waar dat aan ligt. Is het te moeilijk, niet duidelijk genoeg, of hebben de medewerkers niet voldoende kennis over het onderwerp? Of misschien is er geen draagvlak? Dan kun je je plan van aanpak aanpassen. Ook kun je je probleem voorleggen aan collega coaches of de ambassadeurs Gezonde Kinderopvang. Ook de intervisiedag biedt volop gelegenheid om aan anderen te vragen hoe zij dit hebben opgelost.

Erik Jan De Wilde

Erik Jan de Wilde

Ik werk bij het NJi als expert bij de unit Monitoring en Onderzoek.