tips of goede voorbeelden

Heb je een tip of goed voorbeeld die je met ons wilt delen en die we eventueel kunnen gebruiken ...
Het aanbieden van workshops binnen de organisatie, waarin een deel van de training aan bod komt (zoals ik gedaan heb in het geven van workshops over bewegen met kinderen
Ik zou graag willen inzoomen op ouders maar ook collega's Hoe krijgen we collega's in de juiste stand zodat zij bewust worden van het belang van een gezonde leefstijl zonder dat ze zich betutteld voelen.
Eigenlijk zou ik dat nu niet weten.
nee
Toch meer op de gezonde voeding ingaan.
op dit moment niet
Hoe ziet een gezond dagritme eruit? Nieuwe thema's van de gezondekinderopvang.nl bespreken, zodat de gezonde kinderopvang niet stopt bij alleen eten en bewegen.
nee
Nog niet.
Ik wil graag leren van de mede cursisten
nee
De opbouw van de training nog eens goed doornemen.
De groep splitsen in deelnemers die voor het eerst gezonde voeding geïmplementeerd hebben op hun locatie/ kinderopvang en een groep die meer verdieping zoekt. Ons kdv is namelijk al vanaf de start gezond. De verdieping en de focus blijven houden is hier een aandachtspunt.
Nee, sorry.
Tijdens de cursus aan collega.s ruimte maken voor praktische invulling op eigen locatie
Wij hadden ook een voedingscoach erbij gevraagd en hebben ter plekke met elkaar een voedingsbeleid gemaakt
Nee.
op dit moment niet
Kennis maken met nog meer leuke werkvormen over het thema gezonde kinderopvang - met name bewegen met kinderen!
Geen spelletjes a.u.b.
x
We hebben een eigen moestuin aangelegd waar we met de kinderen elke week zijn. Ze planten, zaaien en oogsten er. Van de oogst koken we soep en bereiden er spreads van voor op de boterham. Kinderen eten zo makkelijker producten die ze eerst niet aten.
wij hebben het spel van de schijf van vijf met de oudercommissie gedaan. Die waren razend enthousiast en we gaan er op aanraden van hun een thema avond van maken voor alle ouders
Helaas heb ik de training nog niet gegeven.
nvt
nee
Nee
Tijdens de thema’s wordt altijd een beweeg en traktatie in opgenomen. Samen met school gaan we een moestuin maken. Gezamenlijke gezondheidswetenschappen gehad op het kindcentrum.
Ik heb veel filmpjes , voorbeelden vanuit de powerpoint vervangen door beeldmateriaal vanuit de praktijk
geen tip of voorbeeld
-
Ik het tijdens de ouderavond een proeverij georganiseerd van producten die de kinderen bij ons krijgen. Dit was een enorm succes.
ja, tot actie kom formulier voor pm-ers
Ik organiseer ism de GGD den haag bijeenkomsten voor ouders van peuters : Proeven met je peuter. Ouders gaan koken met een dietiste, en later wordt het met de peuters samen op gegeten. Dit is niet binnen de Gezond Start training , maar het is een leuke activiteit die ouders erg aanspreekt.
omdat wij een sport kinderopvang zijn stond sport en spel, beweging en veiligheid bij ons al hoog in het vaandel en zijn wij ten op zichtte van andere kinderdagverblijven in het zuiden wel al voorlopers. voor ons was voornamelijk het stukje voeding een groot leerpunt maar ook hierin flinke stappen gemaakt. deze veranderingen kan ik die dag bespreekbaar maken.
niet op dit moment
-
Als een kind bijna jarig is, geven we een brief mee aan ouders over het traktatiebeleid. We hebben gemerkt dat de ene ouder hier wel iets mee doet en de andere niet. Het idee is om 'receptenkaartjes' op de locaties neer te zetten, zodat we het ouders gemakkelijk maken en hierdoor wellicht bereiken dat er meer gezonde traktaties volgen.
we hebben collega's ook zelf alternatieven voor gezonde voeding laten proeven en ouders ook.
geen
De cursus moet op maat zijn voor de locatie
17 november hebben mijn collega en ik een congres waarbij wij vertellen over de coach gezonde kinderopvang om zo ook meerdere collega (van andere vestigingen door het land) te inspireren.
/
Zorgen dat andere zaken niet jou tijd over te nemen
De interactieve werkvormen werden als zeer positief ervaren door de gastouders. Zorg er wel voor dat je deze goed voorbereid en weet wanneer je welke werkvorm gaat gebruiken. Ik heb de training in één dag gegeven. Dat werd ook als positief ervaren.
Nee.
zorgen dat je tijdens de training veel actief aan de slag kan. Dan is het ook bij een grote groep goed te doen en het levert boeiende trainingen op. Ik heb het met enorm veel plezier gedaan.
N.v.t.
nee
Via SBB een stageplek openstellen voor student Sport en Bewegen
nee
nee

Geef een reactie