tips of goede voorbeelden

Heb je een tip of goed voorbeeld die je met ons wilt delen en die we eventueel kunnen gebruiken ...
Nee
Je medewerkers verdelen in 3 subgroepen, bewegen, voeding en traktatie. Op deze manier maak je ze enthousiast en deel uit van het beleid wat je grotendeels samen tot stand brengt. Zo worden ze bewust en zijn ze gemotiveerder om er mee aan de slag te gaan.
,
Na twee volle dagen cursus Gezonde kinderopvang barst ons hoofd van de ideeën. Bij VillaDriel wilden we meteen beginnen. Maar hoe en bij wie? Wij merkten dat bij elke verandering niet de kinderen maar juist de medewerkers en de ouders hier erg veel moeite mee hebben. Dus dachten wij: wij beginnen met de gewoontes en de voeding van kinderen op het kinderdagverblijf KDV te veranderen. De gezondheid van juist jonge kinderen bevorderen heeft voordelen want Jong geleerd is immers oud gedaan. Het was misschien een drastisch aanpassing van de ene op de andere dag, zonder te veel uitleg en overleg, maar wij dachten als het bij de kinderen goed gaat, gaat het bij de medewerkers en de ouders ook goed. Na een week vol nieuwe smaken, ontdekken en experimenteren, aten alle kinderen van 0 tot 4 jaar gezond en verantwoord zonder probleem.
Op het moment heb ik nog geen goede tip...
Stem de inhoud van de training af op de behoefte van de deelnemers. Bij ons is iedereen inmiddels wel overtuigd van het belang van gezonde voeding en hoe we dit vorm geven. De nadruk ligt bij ons dan ook op gezonde leefstijl (veilige en gezonde opvoeding, voldoende slaap, etc.) en beweging.
voor nu nog niet
nog niet
ik zou het zo even niet weten
Ik zou graag wat verdieping willen over het communiceren met ouders over gezonde leefstijl
de cursus hebben we nog niet gegeven
nog niet, de scholing zal na de intervisiedag plaatsvinden
Nog geen idee
Verdieping, nieuwe kennis
ik laat me eerst graag weer verrassen :)
Mij lijkt het erg fijn om ervaringen van andere cursisten te horen, hoe hebben zij dit aangepakt, welke feedback gaf de groep en wat vonden zij er zelf van. Wij hebben tijdens de training dagen een hoop informatie gekregen van verschillende thema's. Een kleine opfrisser van de training zou ik als erg prettig ervaren, vooral omdat er ook weer nieuwe thema's klaar staan.
Voorafgaand aan de bijeenkomsten voor de medewerkers, een presentatie geven aan het management om draagvlak te creëren.
Ik heb geen tips
alles goed voorbereiden, de PowerPoint naar je eigen werkwijze en stijl invullen. Eerst heel de training bespreken met het management, en zorgen dat je met die gene samen op één lijn zit. Dan sta je ook al sterker!
Nee eigenlijk niet omdat we nog niet gestart zijn.
We hebben binnen onze kinderopvang de BSO kinderen vooral betrokken bij de gezonde kinderopvang door samen met ze een beweegkrant te maken voor ouders. Hierin staan interviews, gezonde recepten, beweegactiviteiten, puzzels, moppen etc. alles rondom het thema gezonde kinderopvang.
Ik ben van mening dat onze werkgroep veel nut heeft. Alle locaties zijn zo goed als vertegenwoordigd. Op ons intranet worden regelmatig vanuit de werkgroep up-dates gegeven en zo houden we het draagvlak groot. Dat is van belang met deze onderwerpen. Alle neuzen dezelfde kant op!
.
Op dit moment zitten we midden in het proces.
nog niet
Nee
Nee, ben vooral benieuwd naar andere ervaringen.
Wij hebben beweegkriebels gedaan en vervolgens ook de beweging in relatie tot de verschillende ontwikkelgebieden. Dit vinden wij super interessant en gaan daar ook op door.
Nee, want ik heb nog geen training gegeven.
bij elkaar op bezoek gaan tijdens een training was voor mij een fijne mogelijkheid, spelen met iedereen doornemen en doen
ik heb de training nog niet gegeven
samenwerking met JOGG
groene omgeving, baby voeding/activiteiten
Net zo interactief als de training zelf maken
Wij hebben pas 2 x per week een extra gezonde lunch ingevoerd! Met nieuwe dingen voor de kinderen om te proeven en om aan te wennen. Niet alleen koolhydraten maar ook eiwitten en gezonde vetten en groenten.
-
Nee
Coach is niet degene die het doet, samen dragen maskt dat iedereen zich verantwoordelijk voelt. Coach begeleidt, prikkelt en stuurt waar nodig.
Samen met de oudercommissie hebben we het spel.gedaan. erg leuk en leerzaam voor de ouders. Zo hebben we laren zien wat we geleerd hebben en hoe we het op ons kindercentrum willen gaam toepassen.
Op dit moment nog niet.
/
Geen idee
-
x
Wij benadelen in elke vergadering nu een stukje van de training. Ook doen we de actieve spelletjes bv kaarten met verhaal of waar je staat in je leerproces.
Risicovol spelen is een moeilijk onderwerp na de rechtzaak tegen pm'er van smallsteps... hoe kun je hier als organisatie mee om gaan?
x
Maak een groepsapp met de groep die je traint. En vraag of de deelnemers foto's plaatsen van hun gezonde voornemens (walking scale) Op deze app kun je ook de foto's plaatsen die je tijdens de training maakt.
Hoe gaan anderen om met werkdruk van personeel en het aanbieden van de bijeenkomsten (weer een extra verplichting)?
nee
Nvt
Nee
wat in onze organisatie goed vind is dat medewerkers zelf mogen weten of ze deze training volgen. dat geeft gemotiveerde mensen. Verder heeft de gemeente twee keer een subsidie versterkt voor de training voor de uren va nde PM

Geef een reactie